Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Koža bez iritacije: Depilaciju obavite dan prije sunčanja

Koža bez iritacije: Depilaciju obavite dan prije sunčanja

U slučaju da se javi iritacija ili crvenilo, preporuka je koristiti gel na bazi aloe vere. Manji je problem iritacija i crvenilo. Mnogo je veći problem ako dođe do hiperpigmentacije kože

VIDEO

Za odlazak na plažu nakon depilacije najbolje je pričekati da prođu 24 sata kako bi se koža smirila i regenerirala, napominje kozmetičarka Antonija Tretinjak, vlasnica kozmetičkog salona De luxe u Zagrebu.

U tom periodu koža bi se trebala smiriti od svih reakcija koje se mogu pojaviti, poput crvenih točkica koje su česte nakon depilacije ili bilo kakvo crvenilo i iritacija. Sve ovisi o tipu kože. Kod nekih se koža vrati u “normalu” i nakon nekoliko sati, ali ipak je bolje pričekati kako biste bezbrižno uživali u ljetnim radostima.

POGLEDAJTE VIDEO: Depilacija najmanje boli za vrijeme plodnih dana

Pokretanje videa...

01:10

- U slučaju da se javi iritacija ili crvenilo, preporuka je koristiti gel na bazi aloe vere. Manji je problem iritacija i crvenilo. Mnogo je veći problem ako dođe do hiperpigmentacije kože. Može se dogoditi da tijekom depilacije, ako nije dobro obavljena, da se skine tanki sloj kože koji je osjetljiviji, pa se tako lakše može pocrvenjeti na suncu, što dovodi do hiperpigmentacije, odnosno tamnih mrlja, kojih se kasnije mnogo teže riješiti - savjetuje Antonija te dodaje da se ona malo rjeđe događa na tijelu nego se češće javlja na licu jer je koža lica mekša, osjetljivija i više izložena vanjskim utjecajima, pa na lice posebno treba paziti.

Serumi za rast obrva: Formule za jači rast i čvrstoću dlake
Serumi za rast obrva: Formule za jači rast i čvrstoću dlake

Što se tiče “vijeka trajanja” glatke kože nakon depilacije, najbolje je koristiti topli vosak, odnosno vosak u perlicama.

- Mnogo je bolji od šećerne paste jer otvara pore i izvuče dlaku skroz iz korijena. Kad se to dobro i stručno napravi, mnogo ste dulje ‘mirni’ - napominje Antonija te dodaje da je koža u tom slučaju bez dlačica oko dva tjedna, a na sljedeću depilaciju može se nakon četiri tjedna.

Poželjno je napraviti tretman čišćenja lica prije mora kako bi se koža pripremila, a i boja će samim time biti bolja.

- Nakon čišćenja lica treba izbjegavati more i sunce od 24 do 48 sati. Sve, dakako, ovisi o tipu kože. Kod normalne i suhe kože možete odmah i drugi dan na plažu, no ako je koža masnija, bolje je ipak pričekati dva dana - savjetuje kozmetičarka te dodaje da je čišćenje lica poželjno i nakon mora da se koža regenerira.

12 odgovora o ženinoj intimi: Iscjedak, seks, dlake i 'čašice'
12 odgovora o ženinoj intimi: Iscjedak,  seks, dlake i 'čašice'

- Kožu treba njegovati kao inače i držati se preporuka, odnosno ne ići na jako sunce i koristiti kremu sa zaštitnim faktorom - zaključuje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom