Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Kreativna drvca napravite od plutenih čepova, knjiga, kocki...

Orginalan bor od knjiga ili vinskih čepova gotov je za nekoliko minuta. Ako ipak ne možete bez mirisa pravog bora, uberite samo nekoliko grana i stavite ih u vazu. Ova rješenja su idealna za male prostore

0 komentara

Drvce od čepova, legića, knjiga ili jednostavne okićene ljestve nisu samo financijski isplativ pothvat, nego i super način da ne kupujete živi bor. Prava jela zaista je najljepši ukras tijekom božićnih blagdana. One su raskošne, ali često zauzimaju puno mjesta i oduzimaju previše novca, a na kraju samo završe u smeću što je poprilično tužan prizor. Ove godine spasite život boru i odlučite se za alternative koje su jednako lijepe i uglavnom ne traže puno održavanja, nego samo malo kreativnosti i zabave. Ovakve varijante u svijetu su sve popularnije zbog dizajnerskog izgleda i ekološke prihvatljivosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Drvene ljestve su praktično rješenje. Dovoljno ih je ukrasiti dekoracijama po želji, uz neizostavne lampice koje će cijelo “drvce” dignuti na novu razinu. Isto vrijedi i za originalan bor od knjiga. Prvo pripremite temelj – na dno smjestite najveće knjige i odredite oblik. Prema vrhu slažite knjige manjih dimenzija i na kraju sve začinite zanimljivim ukrasima.

Ovo je odlično rješenje za ljubitelje knjiga, dok se vinoljupci mogu poslužiti čepovima od vina. Takav “mini bor” savršen je za stvarno male interijere, a odlična vijest je da ne traži puno ukrasa jer privlači pozornost samim dizajnom i rustikalnim izgledom čepova. Cijelu priču zaokružit će mala božićna zvijezda na vrhu.

Ako ne možete bez daška prirode u interijeru, poslužite se većim granama bora i stavite ih vazu, najbolje prozirnu. Dodajte zlatne detalje, ukrase i lampice te jednostavan, ali efektan bor spreman je za svaki kutak doma, čak i onaj najmanji. Osim što predivno izgleda, ovakav bor ujedno i predivno miriše pa spaja predivan minimalizam i čarobne blagdanske mirise.

I zid može biti mjesto za bor, samo se poslužite grančicama i poredajte ih od većih prema manjima. Drugi izbor je papir – odaberite zeleni ili crni, izrežite oblik bora i zalijepite na željeno mjesto. Na ovakvoj dekoraciji odlično će izgledati i kuglice od papira koje dodatno možete ukrasiti šljokicama, granama i češerima – izbor je šarolik, baš kao i mašta!

Treća, zidna varijanta može se izraditi od letvica. Sami ispilite letvice u obliku bora ili zamolite da to umjesto vas učine u prodavaonici građevinskog materijala. Letvice jednostavno “zakucajte” čavlićima. Možete ih obojiti ili ostaviti u prirodnoj boji drveta. Okačite bor o zid te ga ukrasite kuglicama, fotografijama ukućana ili prijatelja, starim razglednicama ili paprenjacima.

Varaju i jako dobro skrivaju svoje afere: Ovi horoskopski znakovi ne znaju što je vjernost u vezi

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message