Obavijesti

Lifestyle

Komentari 98

Kristina (23): Imam 21 dijete, prvu kćer sam rodila, ostalih 20 surogat majke u godini dana

Kristina (23): Imam 21 dijete, prvu kćer sam rodila, ostalih 20 surogat majke u godini dana

Prije više od godinu dana Kristina Ozturk (23) iz Batumija u Gruziji bila je mama jednog dijeteta, a sada odgaja 20 beba, koja su sve njena biološka djeca

VIDEO

Ona i njezin suprug milijunaš Galip (57) platili su 1.207.493 kuna surogat majkama za bebe tijekom protekle godine i dva mjeseca. Sada troše 592.371 kuna godišnje na 16 dadilja koje žive s njima u kući te koje danonoćno rade brinući se za djecu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

21 DIJETE 01:43

Mama koja ima 21 dijete ne isključuje mogućnost da ima još djece, a čak je i rekla da bi ih voljela imati oko 100.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kristina koja je porijeklom iz Rusije, supruga Galipa je upoznala kad je posjetila Batumi na prvom putovanju u inozemstvo. Tada je već bila mama Viktoriji, kojoj je sada šest godina, a svoju su prvu bebu dočekali putem surogat majke, dječačića zvanog Mustafa, u ožujku prošle godine.

- O ovome sam sanjala od djetinjstva. Moj je suprug također sanjao o velikoj, sretnoj obitelji. Tako smo nakon što smo se upoznali, počeli provoditi svoj san u djelo. Cijeli nam se život promijenio. Naša klinika za surogat majčinstvo je zadivljena, ali i sretna što nam pomaže da ostvarimo snove o velikoj obitelji. Nisam sigurna hoćemo li biti najveća obitelj na svijetu, ali planiramo zasigurno biti najsretnija obitelj na svijetu. Stalno sam s djecom i radim sve ono što mame inače rade. Jedina razlika je u količini djece. Svaki dan je drugačiji, od planiranja rasporeda osoblja do kupovine za obitelj. Mogu vam reći samo jedno, meni nikad nije dosadno - ispričala je Kristina za The Sun.

Trenutno za brzo proširivanje obitelji koriste surogat majčinstvo, no Kristina ne isključuje rađanje više djece prirodnim putem. 

- Planiram trudnoću, ali ne odmah, jer za sada moram biti u blizini svojih beba. Teško je biti mama za 21 dijete kad ste trudni. U bliskoj budućnosti ne planiramo više beba putem surogat majčinstva - nadodaje.

Kristina i Galip, koje surogat majkama plaćaju 67.374,62 kuna po trudnoći, također su zaposlili i 16 dadilja koje rade puno radno vrijeme na plaću od 3000 kuna mjesečno.

Dadilje rade redovit raspored četiri dana pa su dva dana slobodne. One i žive u kući, a spavaće sobe su im u blizini dječjih. Osim toga, imaju i vlastitu kuhinju u kojoj mogu naručiti hranu.

Obitelj kupuje svaki tjedan 20 velikih paketa pelena i 53 paketa dječjeg mlijeka.

- Osnovne stvari za svu djecu koštaju oko 31.000 kuna tjedno. Ponekad malo više, ponekad malo manje - objašnjava majka.

Bebe su Mustafa (14 m), Mariam (13 m), Ayrin (13 m), Alisa (13 m), Hasan (1), Judi (1), Harper (11 m), Tereza (11 m), Huseyin (11 m), Anna (10 m), Isabella (10 m), Ismail (9 m), Mehmet (9 m), Ahmet (9 m), Ali (8 m), Kristina (8 m), Sara (7 m), Lokman (7 m), Galip (6 m) i Olivia (4m).

Obitelj živi u vili na tri kata, a svako dijete dijeli sobu s dvoje ili troje braće.

- To je dok su tako maleni, pa ćemo ih kasnije razdvojiti. Za sada imamo tri kata kuće. U budućnosti ćemo možda sagraditi još katova, a možda ćemo kupiti i veću kuću. Nemamo točan plan, jer trenutno imamo dovoljno prostora za sve - tvrdi Kristina.

Bebe su u krevetu između 20 sati i 6 sati ujutro, dok Victoria spava do 7 sati ujutro.

Na pitanje je li moguće posvetiti 20 beba dovoljno pažnje, Kristina kaže: 'Dajem sve od sebe. Najdraže dijete mi je suprug. Ponekad mi baš dođe kao da imam još jedno dijete. Sva su naša djeca najbolja djeca na svijetu, volimo ih jednako do Mjeseca i natrag'.

Victoriju je jedinu dobila prirodnim putem te kaže kako između njih nema razlike, sva su djeca ista i sve ih voli, piše The Sun.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku