Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Pet najboljih sobnih biljaka za lako i dugoročno održavanje

Pet najboljih sobnih biljaka za lako i dugoročno održavanje
1

Iako se tvrdi da je uspješno održavana sobna biljka pokazatelj čovjekove zrelosti, drvo novca, đavolji bršljan ili bambus to će najlakše pokazati jer su najnezahtjevniji

VIDEO

Prema legendi jedan farmer na Tajvanu teško je živio sve dok jednog dana nije otišao na livadu na kojoj je pronašao neobičnu biljku. U toj biljci vidio je priliku da bude bogat te ju je odnio doma i počeo istraživati i promatrati. Nakon što je otkrio da je vrlo otporna i da zahtijeva vrlo malo njege započeo je proizvodnju. S vremenom je potražnja za biljkom narasla, a on je biljku nazvao 'drvo novca'.

Ako želite novac, prema legendi, na drvo novca trebate staviti kovanicu, ali ako vam je važnija sreća trebate zavezati crvene i zlatne trakice. To će od vas zahtjevati veći napor nego što će biti održavanje tih biljaka koje ne zahtijevaju veliku količinu vode, te nemaju veliku ovisnost o svijetlu.

Drvo novca (Crassula ovata) 

Sve što japansko drvo treba je malo vode svakih tjedan dana. Ako vam zemlja izgleda suho, samo dodajte malo vode i on će je svu upiti u svoje lišće, tako da sam sebe može hidratizirati. Biljka nije ovisna o svjetlu, može biti izravno na njemu ili neizravno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Đavolji bršljan (epipremnum aureum) 

Đavolji bršljan je još jedna biljka koja može biti i u mračnom dijelu stanu. Kod nje je važno samo da ima dovoljno vlage. Biljku je dovoljno zalijevati jednom tjedno, jer ćete dodatnim zalijevanjem povisiti "prag" potrebe za vlažnošću te će tražiti još više vode. Nije dobro da bude u kuhinji, jer toplina iz peći može uzrokovati sušenje. Njena dodatna prednost je da čisti toksine iz zraka. 

Bambus (Bambuseae)

Bambus (poznatiji kao i sretni bambus) najlakša je biljka za uzdržavanje. Mora biti u vodi i nikako ne smije biti na izravnom sunčevom svjetlu. Postoji mit da ta biljka privlači sreću. U Kini je simbol dugovječnosti, u Indiji prijateljstva, a ljudi koji prakticiraju Feng Shui vjeruju da je bolje imati što više stabljika bambusa jer uz sreću, pridonosi dobrom zdravlju.

Sobna jela (Araucaria heterophylla)

Sobna jela je još jedan odličan apsorber toksina. Može biti atraktivna kao malo božićno drvce. Voli malo izravne svjetlosti, a dovoljno ju je zalijevati jednom do dvaputa tjedno. Sobna jela poboljšava mentalne sposobnosti te potiče pozitivno razmišljanje. Zato je pogodna za mjesta na kojima se raspravlja i odlučuje.

Drvo života (Dracaena fragans)

Drvo života je idealna biljka za najtamnije područje vašeg doma, a dovoljno ju je zaliti samo jednom tjedno. Raste tako da na vrhu biljke rastu novi listovi, a stari listovi na dnu postupno odumiru. Stablo postepeno ostane ogoljelo te izgleda kao palma. Raste sporo i jako je dugovječna, a na Tenerifama postoji primjerak star 1000 godina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'