Obavijesti

Lifestyle

Kultni riječki bend LET3 slijeće u subotu 9.srpnja na krov MSU

Kultni riječki bend LET3 slijeće u subotu 9.srpnja na krov MSU
1

Oni su najveći živući bend u Hrvata, naroda koji već godinama samo njima i nikome drugom ukazuje čast da ih na koncertima na bis poziva skandiranjem "Riječke pičke!".

U subotu 9. srpnja Let3 penje se tamo gdje im je mjesto, na samu krovnu terasu MSU-a, na najviše razine jedne kulturne institucije u Zagrebu. U proteklih godinu dana Let3 prvo je lansirao snažnu višeznačnu poruku europskoj i domaćoj političkoj sceni otkrivanjem spomenika "Angela Merkel sere" u Laubi. Da bi potom hrvatsku dušu teško oboljelu od konzumerizma spašavao koncertom "Antivalentinovo", dva dana uoči ozloglašenog 14. veljače.

Ljeto u MSU-u 2016. za Let3 dolazi u sudbinskom trenutku. Hitoidna pržiona s ovogodišnjeg studijskog albuma pankerske vokalno-instrumentalne nepogode iz Rijeke u rekordnom se roku zalijepila za valove kultnih glazbenih radio stanica. Gladni, Divljakuša, Prdni majko, Punjeta i sva ona druga najsvjetlija mjesta s najnovijeg albuma u valovima će se obrušavati na publiku izmjenjujući se sa svim onim pjesmama zbog kojih je vrijedilo živjeti posljednjih 30-ak godina u kojima je Let3 izdao albume Two dogs fuckin', El Desperado, Peace, Nečuveno, Jedinu, Bombardiranje Srbije i Čačka te Kurcem do vjere. I sve to u troznamenkastom broju decibela iz gitara i bubnjeva ljudi koji pamte same početke punka.

Pokretanje videa...

00:15

Ovo možda više nije doba scenskih nastupa odjevenih samo u brnjice na strateškim mjestima. Ili ruža iz stražnjica. Ili rektalnog lansiranja čepova. Ali je zato doba briljantnog punk-rockerskog albuma kakav smo čekali jako dugo, tempiranog u savršenom trenutku za povratak Leta3 svojim glazbenim korijenima.

A tjedan dana nakon Letovaca, na Ljetu u MSU­u ukazat će se TBF sa svojim savršenim mediteranskim dijagnosticiranjem društva u stihu i beatu. I Psihomodo Pop za kraj već duboko u ljetu 23. srpnja. Za koncerte su ulaznice u pretprodaji 85 kuna, a na dan koncerta 95 kuna. Nabavite ih na blagajni MSU-a te na www.eventim.hr i svim prodajnim mjestima Eventima ili na bilo kojoj od 105 benzinskih crpki Petrola.

Svaki koncertni dan i ove je godine na Ljetu u MSU­u cjelodnevni praznik kulture, pa će ulaznica za Let3 9. srpnja otvarati i vrata art­kina Metropolis za Matanićev "Zvizdan", za TBF 16. srpnja vrijedit će i za francuski film "Lijepi dani", a uz Psihomodo Pop 23. srpnja na rasporedu će biti i francuski film "Vikendi".

Povrh svega toga, tijekom cijelog Ljeta u MSU s ulaznicama koje vrijede i za koncerte i za odabrane filmove u kinu Metropolis, apsolutno ste dobrodošli i na izložbu "Divlji zapad. Povijest neoavangarde Wroclawa", na prezentaciju umjetnina, filmova, fotografija i audio snimki iz grada koji je uoči Drugog svjetskog rata imao čak milijun stanovnika.

Festival Ljeto u MSU ove godine podržavaju Turistička zajednica grada Zagreba, Petrol, Karlovačko pivo i Jadransko osiguranje. Dođite ljetovati u MSU brzim, povoljnim, zelenim prijevozom Eko taxija pozivom na broj 1414. Eko taxi časti sve goste Ljeta u MSU s 10% popusta na sve prijevoze od i do MSU­a uz predočenje karte, a prilikom narudžbe taksija naglasite dipečeru da ljetujete u MSU.

Mr. Jack zna da glazba, baš kao i on, zbližava ljude, stoga se i ove godine odazvao pozivu i ljetuje u MSU-u! Kako su, od riječi važnija djela koja ih prate, za svoje prijatelje pripremio je brojna iznenađenja.

Vidimo se na Let3. Živjeli!

24sata najkreativnije vodi na koncert, prijavi se na natječaj.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...