Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kupaonica ne može bez lustera, mramora i velikog prozora

Kupaonica kao oaza okićena lusterima, mramorom i svjetlom

Ovo su tek neki od trendova za uređenje kupaonica u 2021. godini, tvrde dizajneri. Ideja je da kupaonicu pretvorite u oazu u kojoj ćete moći uživati u malom spa tretmanu i miru za sebe

VIDEO

Sa svakom novom godinom poželimo nešto promijeniti u svom životu, a prostor u kojemu živimo možemo relativno jeftino preurediti uz par ključnih komada. Naravno, sve ovisi o tome koliko novca i vremena imate na raspolaganju, no bez obzira na to spremate li se na veliku renovaciju, ili samo promijeniti neke detalje, kupaonica je uvijek zgodno mjesto za promjene.

 Dakle, evo nekih zanimljivih ideja koje su obilježile trendove u 2021. godini ako se spremate za uređenje kupaonice: 

1. Dajte priliku lusteru da zablista

Vjerovali ili ne, u trendu su veliki lusteri ili visilice koje će privući poglede, poput ovoga na slici. Koliko je luster 'must have' stvar  u kupaonici ove sezone, pokazao je nedavno i francuski dizajner Jacques Grange fotografijama iz svog pariškog stana, na kojem je veliki, pozlaćeni veličanstveni luster.

2. Kao na željezničkoj stanici 

Jedan od ovogodišnjih trendova je izgled kupaonice kao da ste na željezničkoj stanici, uz klasične, pomalo uniformirane pločice, ali - jakih boja, što predlaže francuski arhitekt i dizajner Robert Couturier. 

3.  Divlje životinje 

Ako već ne možete na safari, možda divlje životinje možete dovući u svoju kupaonicu. Preko uzoraka na pločicama, ručnicima, s nekoliko figurica na polici s mirisnim svijećama i slično. Vodite računa samo o tome da se detalji ne 'sudaraju' s drugim motivima.

4. Motiv grafike 

Osvježite zidove nekim posebnim dizajnom, primjerice klasičnim crtama, ovisno o tome trebate li proširiti ili izdužiti prostor. Jedno od rješenja je i crtež koji izgleda kao mreža tramvajskih pruga u gradu. Bitno je da nije bijela klasika te da daje dašak glamura. 

5. Panoramski pogled

Rijetki su sretnici koji pored kade imaju prozor s pogledom na prirodu. Ako imate mogućnosti za to, razmislite o proširivanju malog prozora za prozračivanje, pa čak i otvaranja vrata, ako se pruža mogućnost izlaska na terasu ili dvorište. Neka bude u staklu, kako biste mogli gledati prirodu dok ležite u kadi, a pogled na nju zaštitite zidom ili teškim zavjesama. Bilo bi savršeno da kada može biti okružena s barem dva staklena zida s pogledom.

6. Sve u mramoru

To je definitivno jedan od glavnih hitova: kupaonica u mramoru od poda do stropa, s tim da se ne treba ograničiti samo na crnu ili bijelu boju.

Ovo je tek jedan od primjera boja o kojima možete razmisliti.

  

7. Malo šminke uz klasiku

Stari pod u kupaonici zabljesnut će novim sjajem ako izaberete pomalo otkačen uzorak i tako podignete cijeli izgled, a pri tom ne morate dirati klasiku koja je na tom mjestu već godinama. 

8. Doza nježnosti i mekoće

Svi smo navikli na mali otirač pored kade, na koji možete stati kad ste mokri, no malo tko ima hrabrosti za veći iskorak u kupaonici - veći tepih zanimljivog uzorka, koji može podsjećati i na perzijaner. Zašto ne?

9. Prirodni materijali i boje 

Ako volite zemljane boje i drvo, dobra vijest je da su u kupaonicama opet u trendu. 

10. Kade od prirodnih materijala

Ako niste imali hrabrosti za mramor od poda do stropa, možda ga možete iskoristiti kao materijal za kadu. To je, također, jedan od vodećih trendova u uređenju kupaonice za 2021. godinu, donosi portal Decor. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'