Japanska dunja nije zahtjevna za uzgoj. Pogodna je za sadnju živica, u skupinama ili pojedinačno u velikim vrtovima. Listovi su joj ovalno duguljasti, sjajni, tamnozelene boje
Kusa-boke, plod japanske dunje koristi se kod izrade slastica
Japanska dunja (Chaenomelos japonica) listopadni je trnoviti grm s jednostrukim ili dvostrukim cvjetovima, koji se uzgaja zbog prekrasnih cvjetova. Oni mogu biti žarkocrveni, ružičasti, bijeli, narančasti i crveni. Grm naraste od 100 do 150 cm visine. Može se oblikovati i u malo drvo, koje će izasti do visine od 30-40 cm.
Pogodan je za sadnju živica, u skupinama ili pojedinačno u velikim vrtovima. Listovi su joj ovalno duguljasti, sjajni, tamnozelene boje. Japanska dunja nije zahtjevna za uzgoj.
Cvatnja ove biljke započinje već u rano proljeće, i cvate sve do kraja listopada. Razmnožava se sjemenom, reznicama, povaljenicama ili cijepljenjem od početka ljeta do jeseni.
Nakon cvatnje, Japansku dunju potrebno je redovito orezivati. Preguste grane se trebaju prorijediti i oblikovati u grm kako bi se vidjeli svi cvjetovi.
Odgovara joj svako tlo, a voli osunčani položaj. Plod se biljke na japanskom naziva Kusa-boke.
Plod joj je oblika omanje zlatno žute jabuke te je jestiv, no vrlo je tvrd i trpak. Povremeno se koristi u pripravi pita i želea kao manje vrijedan nadomjestak za pravu dunju.
PREPOZNAJTE IH NA VRIJEME: Znakovi koji odaju da imate posla s toksičnom osobom