Lifestyle

Komentari 0

Legenda duge kose: Kristen McMenamy vraća se na scenu

Legenda duge kose: Kristen McMenamy vraća se na scenu

Manekenka koja je obilježila vrijeme grunge mode, tijekom dekade devedesetih, zvijezda je naslovnice britanskog izdanja časopisa Vogue za siječanj 2022.

Početkom grunge stila, u prvoj polovici devedesetih, nakon ere supermodela na pistu je stupila Amerikanka Kristen McMenamy i time pomogla u 'razbijanju' nedostižnog ideala ljepote.

Njezin je izgled kontrirao tada klasičnim ljepoticama poput Cindy Crawford, a svijet mode prihvatio je drugačiji, neočekivani izgled.

POGLEDAJTE VIDEO: Brda odbačene odjeće

I danas, na naslovnici britanskog izdanja magazina Vogue, Kristen je svoja, ima prepoznatljivu dugu kosu, koja je za potrebe snimanja dobila razne tonove. Njezin je stil fora, često na društvenim mrežama objavljuje svoje eklektične kombinacije.

Inače, 56-godišnji model već neko vrijeme ima prirodnu, sijedu kosu.

Uvijek je dio njezina stilskog karaktera bio humor, hrabrost u odijevanju i općenito kreativan izričaj. Neko je vrijeme bila i bez obrva, koje je naprosto obrijala. Iako, u to vrijeme, tijekom 90-tih, bile su hit super tanke obrve.

Ona i Kate Moss, dvije 'drugačije' manekenke, nosile su prvu grunge reviju, onu Marca Jacobsa za Perry Ellis te time obilježile novu eru. Ubrzo su postale simboli čitavog stila.

Naravno, radila je i glamurozne kampanje za dizajnere poput Versacea te brojne druge.

Već godinama se i njezina kći bavi manekenstvom - Lily je hodala već na brojnim revijama i kampanjama. Naslijedila je mamin prepoznatljiv pogled i građu. 

Najčitaniji članci