Obavijesti

Lifestyle

Komentari 85

Liječnici zbunjeni: Djevojci (15) lice toliko oteklo da je oslijepila

Dok je sjedila u čekaonici ambulante u Kansasu 15-godišnjoj djevojci lice je počelo naticati, postalo je tamno ljubičasto. Krenula joj je krv iz očiju. Liječnici ne znaju O kakvoj bolesti se radi

VIDEO

Jordyn Walker (15) iz SAD-a osjetila je čudne promjene u tijelu u srpnju 2017. godine, nakon što se vratila s obiteljskog krstarenja. Imala je krvavi proljev i jake bolove u trbuhu. Otišla je kod liječnika koji je dijagnosticirao infekciju sinusa. Ubrzo nakon toga je izgubila osjet okusa i mirisa.

Simptomi su se postupno povukli, ali ne zadugo. Pojavili su se ponovno nedavno, u prvom tjednu prosinca 2018.. Uz krvavi proljev i bolove, ovaj put se pojavilo i povraćanje. Ponovno je otišla liječniku.

Dok je sjedila u čekaonici ambulante Medicinskog centra Sveučilišta u Kansasu, lice joj je počelo naticati, postalo je tamno ljubičasto. Krenula joj je krv iz očiju. I nju i njezine roditelje uhvatila je panika. Lupali su po vratima ambulante i dozivali pomoć.

Djevojku su hitno operirali. Uklonili su dio kosti iz očnih duplji kako bi pokušali smanjiti oteklinu. Uspjeli su, ali ekstremna oteklina toliko joj je oštetila očne živce da je trajno oslijepila. Liječnici nisu mogli objasniti što se dogodilo i o kakvoj se bolesti radi pa su je poslali na daljnje promatranje u Kliniku Mayo u kojoj rade vrhunski stručnjaci.

- Nadamo se da će nam oni dati neke odgovore. Obišli smo sa Jordyn sve moguće specijaliste - one za alergije, imunologiju, reumatologiju, kod puno njih smo bili, ali nitko ne zna o čemu se radi. Rekli su nam da je ona vjerojatno jedan slučaj na milijune ljudi te da se vjerojatno više neće dogoditi - rekla je njezina majka Kendyll, a prenosi Daily Mail.

Djevojka je nevjerojatno optimistična obzirom što joj se dogodilo. Kaže da je, unatoč tome što je izgubila vid, sretna jer je ostala živa. Bilo je trenutaka kada je, kaže, ozbiljno sumnjala da je preživjeti taj užas.

Njezina obitelj je kreirala profil na Facebooku na kojemu se može pratiti sve vezano za njezin slučaj. Pozvali su ljude da im se jave ukoliko su imali slična iskustva ili nagađaju o kakvoj bolesti bi se moglo raditi.

- Imate li bilo kakvu ideju o tome što bi to moglo biti ili što je uzrok, ili kakva vrsta testiranja bi nam pomogla, molim vas da nam se javite kako se više ne bi ponovilo. Bit ćemo vam neizmjerno zahvalni - rekla je majka.

Simptomi sepse: Prepoznajte ih na vrijeme - i spasite život
Simptomi sepse: Prepoznajte ih na vrijeme - i spasite život

Na stranici GoFundMe su pozvali su ljude da im pomognu podmiriti troškove liječenja i raznih testiranja koji su se popeli na vrtoglavih 200.000 dolara (oko 1,3 milijuna kuna).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'
'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi