Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Lipanj i rujan najpopularniji su mjeseci za svadbu, boja - plava

Lipanj i rujan najpopularniji su mjeseci za svadbu, boja - plava
5

Kod većine parova zaruke traju između 13 i 18 mjeseci, najpopularnija boja vjenčanja je plava, a kako bi ono bilo savršeno mladenci rade i do 25 sati na tjedan

VIDEO

Tvrtka Wedding Paper Divas provela je istraživanje među svojim klijentima i napravila veliku infografiku o ljubavi, zarukama i krunidbi samog odnosa - braku.

  • Tako je većina parova (48 posto) prvo "volim te" izrekla u razdoblju od prvog do šestog mjeseca veze, a 41 posto za manje od mjesec dana što definitivno pokazuje da svijetom vlada puno više romantičara nego što se mislilo. 
  • Partnerove roditelje većina je upoznala u prvih šest mjeseci veze, a devet posto ih je znalo i od prije. 
  • Zaruke su kod većine parova trajale 13 do 18 mjeseci, a mali je broj onih koji su se vjenčali vrlo brzo, tj. unutar šest mjeseci (samo 4 posto parova). 
  • Iako je tržište planiranja vjenčanja u inozemstvu itekako razvijeno, većina mladenaca je ipak samo organiziralo svoju svadbu. Njih 68 posto sami su se bavili time, a samo osam posto je uzelo koordinatora koji im je organizirao cijelu svadbu. 
  • Iako se to mnogima ne čini tako, planiranje vjenčanja oduzima jako puno vremena, a 40 posto parova na to tjedno potroši između 10 i 15 sati. Gotovo polovica radi do devet sati na tome, a mali broj od tri posto je prešao čak 25 radnih sati na tjedan. 
  • Pozivnice su se godinama promijenile, pa mogu biti klasične, u obliku magneta ili čak razglednice. Većina mladenaca (42 posto) odlučila se za magnete vjerujući da će oni biti najbolji podsjetnik. 
  • Među najpopularnijim bojama vjenčanja, odnosno temama bile su plava (kod 37 posto parova), ljubičasta (30 posto), zelena, narančasta i bijela. 
  • Najpopularniji mjeseci za vjenčanje su lipanj i rujan, a dan subota. 
  • I dalje se većina parova odlučuje za hotelske dvorane ili banketne sale (39 posto), a zatim na seoska domaćinstva i vjenčanja na otvorenom te golf klubove. 
  • Bez obzira kakva putovanja inače vole, mladenci se ipak većinom za medeni mjesec odlučuju za tropske otoke, kao idealna mjesta za opuštanje, uživanje i wellness. U europske gradove putuje 11 posto mladenaca, na druga mjesta također 11 posto, a u avanturu poput safarija upušta se 7 posto njih. Na medeni mjesec još uvijek nije otišlo 16 posto parova.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci