Obavijesti

Lifestyle

Komentari 41

Ljepota poroda u vodi: Divna galerija inspirirana tragedijom

Fotografkinja Natalie Lennard je 2013. godine pri porodu izgubila sina. Kako bi se lakše nosila s tragedijom, radi umjetničke fotografije poroda u vodi, ali umjesto živih beba koristi lutke

Fotografkinja Natalie Lennard iz Sussexa u Velikoj Britaniji napravila je seriju fotografija poroda u vodi na kojima se vide gole majke s djecom. Na fotografijama, objavljenim na njezinom Instagramu, su umjesto djece upotrebljene lutke.

Fotografije prikazuju majke koje su pupčanom vrpcom još povezane sa svojim 'bebama', a Natalie (32) kaže da iza fotografija postoji 'dublja filozofija poroda u vodi'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Natalie Lennard (@natalielennard)

Ideju za ovu galeriju je dobila nakon tragedije koja ju je zadesila 2013. godine kada joj je pri porodu umro sin. Dvije godine nakon toga, Natalie je rodila zdravu kćer. Rekla je da želi ispričati priče majki i stvoriti 'pozitivne i inspirativne slike rođenja'.

Porod u vodi se izvodi u posebnim bazenima za porode ili u dubokoj kadi. Smatra se da je porod u vodi manje bolan i smireniji od klasičnog poroda. A žene koje su to prošle kažu da je lakše za vrijeme trudova kretati se u vodi jer ona održava majčinu težinu i smanjuje rizik od pucanja međice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Natalie Lennard (@natalielennard)

- Mnoge žene rađaju u bazenu zato jer je manje bolno, a voda im daje potporu i olakšava kretanje, zbog čega je cijelo iskustvo ugodnije - objasnila je i dodala da puno ljudi ne zna da je rađanje u vodi sigurno i da neće naštetiti bebi, budući da do trenutka rođenja bebe plivaju u amnionskoj tekućini i da ne udišu zrak do svojeg prvog susreta sa zrakom

- Žene već tisućama godina rađaju pod vodom, ovaj tip rađanja koji se danas smatra normalnim je trend iz prošlog stoljeća. Žene su nekada rađale čak i u moru, okružene delfinima - dodala je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Natalie Lennard (@natalielennard)

- Moj cilj s ovom galerijom je ispričati priče majki, posebno zabilježiti trenutak primalnog iskustva rođenja djeteta bez uznemiravanja sa strane, kako bismo vidjeli pozitivnije i inspirirajuće fotografije rođenja poroda - objašnjava Natalie.

Već se nagađa o imenu nove kraljevske bebe: Ovo je pet potencijalnih, ali koje će Meghan i Harry odabrati?