Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Loše ocjene? Inteligencija nije krivac, već loš pristup učenju

Loše ocjene? Inteligencija nije krivac, već loš pristup učenju
1

Zapinjanje s gradivom i loše ocjene nisu odraz niske inteligencije, lijenosti ili nesposobnosti, već nevladanje samom vještinom učenja. Promijenite pristup

Neka djeca imaju dobar uspjeh u školi, brzo uče i lako pamte informacije, gotovo bi se moglo reći da ih "pohvataju" usput više nego što ih dugo studiraju i ponavljaju. No, ima i djece kojima učenje baš i ne ide tako lako, koja imaju problema s koncentracijom i pamćenjem te imaju loše ocjene iako su možda jednako pametna (ako ne i pametnija) od svojih vršnjaka s boljim ocjenama.

Istraživanja su pokazala da na školski uspjeh nema toliki utjecaj inteligencija koliko pristup učenju. I to je ono što je zajedničko odličnim učenicima. Oni imaju ono što bismo mogli nazvati ispravnim pristupom: motivirani su, usredotočeni, opušteni, ignoriraju sve što bi ih moglo omesti u procesu učenja i, ako im je potrebna pomoć u pisanju zadaću ili učenju, znaju je tražiti.

No, niti jedna od tih osobina nije urođena. Sve su one stečene i mogu se naučiti, a u tome svemu djetetu najviše mogu pomoći roditelji. Primjerice, kako bi povezali novo gradivo s podacima koji su im otprije poznati, treba ih naučiti da traže sličnosti i zajedničke točke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'
NEOBIČNA ODLUKA

'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'

Svi znamo da novac ne može kupiti sreću, ali mnogima od nas mogao bi znatno olakšati život, osobito ako bi to značilo preseljenje u dom iz snova, otplatu dugova i prestanak brige oko troškova života