Lifestyle

Komentari 0

Louis Vuitton pokreće platformu za prodaju viška materijala

Louis Vuitton pokreće platformu za prodaju viška materijala

Projekt Nona Source kreće od sljedećeg tjedna, a cilj je kreirati kontakte i vezu između dizajnera koji trebaju kvalitetan tekstil i mega modnog carstva koje toga ima previše

- S vremenom se u skladištu stvaraju viškovi, pa je ideja projekta da povežemo mlade autore i arhivu naših materijala, od kojih naši brendovi više nemaju koristi - ispričao je Romain Brabo iz kompanije LVMH.

LVMH je vlasnik brendova Christian Dior, Givenchy, Marc Jacobs, Stella McCartney, Loro Piana, Kenzo, Celine te mnogih drugih.

POGLEDAJTE VIDEO: Kreativan život Karla Lagerfelda

Višak tekstila kreiraju mnoge modne kuće, a ovo je jedan od projekata koji će omogućiti održivi dizajn i bolju iskoristivost tekstila.

Slične protokole mogli bi pokrenuti i drugi autori, svi oni koji stvaraju višak, odnosno imaju nepotrebne bale tekstila.

Ovaj projekt u kompaniji LVMH pokrenuli su Brabo i njegova kolegica Marie Falguera, koja se također bavi tekstilom. Njih dvoje šefovima su predstavili ovaj inovativan način rada i oduševili čelne ljude kuće, piše Vogue.

Odjevna tehnologija proizvodi mnogo viška, ali i troška za same brendove, pa se dizajneri i tehnolozi snalaze na razne načine kako bi pronašli idealnu formulu po pravilima ekologije.

Najčitaniji članci