Lifestyle

Komentari 2

Luda ideja za kuhinjski otok: Je li vam super ili užasan dodatak?

Luda ideja za kuhinjski otok: Je li vam super ili užasan dodatak?

Suvremena kuća neobičnog je vanjskog izgleda. Izvana je u potpunosti crna, a iznutra je prozračna i puna dnevnog svijetla. No jedan neobični detalj donio joj je negativnih, ali i pozitivnih komentara

Crnu kuću sagradio je David O'Brien na imanju u Corku u Irskoj. Kuća se može pohvaliti elegantnim modernim interijerom i eksterijerom i prozorima koji su zaista visoki kako bi u dom ušlo što više prirodnog svijetla. No, jedna 'kontroverza' natjerala je ljude da ju kritiziraju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Starinski drveni klavir na kotačima postavljen je u kuhinji - i služi kao otok.

Na fotografijama se može vidjeti klavir koji se nalazi nasuprot sudopera, a na njemu se nalazi vaza s cvijećem i daska za rezanje.

Imanje se pojavilo u popularnom RTE programu 'Dom godine' gdje su gledatelji bili podijeljeni oko neobičnog izbora kuhinjskog namještaja.

Na društvenim mrežama jedan je gledatelj rekao: 'Klavir kao otok podijelit će naciju, mogu to osjetiti'.

Jedna se osoba našalila: 'Ha ha, svira li klavir i pere posuđe?'

S druge strane, bilo je i onih koji su se zaljubili u ovu ne viđenu ideju. 

Jedna je žena komentirala: 'Pratim Davea i njegovu 'crnu kuću' na Instagramu od početka. Sjajan dom, a antički klavir je genijalan kao kuhinjski otok'.

Klavir je također impresionirao suce Hugha Wallacea, Suzie McAdam i Amandu Bone u popularnoj irskoj TV emisiji u kojoj je Davidov dom prvi prošao u veliko finale.

- Prije otprilike pet godina odlučio sam da bih želio izgraditi vlastiti dom. Htio sam izgraditi nešto što je zaista jedinstveno za mene. Crna mi je omiljena boja, pa sam odlučio sagraditi crnu kuću. Izvana kuća izgleda prilično mračno, a prozori su uski i mali, ali to je zbog privatnosti. No za ostatak kuće sam odlučio da želim više svjetlosti pa su prozori veliki. Namještaj u kući je starinski. Svaki komad ima svoju vlastitu povijest - ispričao je David.

David priznaje da su i njegovi prijatelji bili zbunjeni kada im je prvi put predstavio svoj veliki klavir.

- Klavir mi je vjerojatno jedan od najdražih komada. Kupio sam ga prije desetak godina s idejom da će to biti moj kuhinjski otok. Svi su mislili da sam lud. Moje omiljeno mjesto je na Chesterfield sofi u mojoj dnevnoj sobi. Rekao bih da je ova kuća u potpunosti ja. Kad sam je prvotno gradio i kada sam drugima rekao da gradim crnu kuću, svi su govorili: 'Ti si lud', ali to je nešto što opisuje mene i moj stil - nadodao je.

S obzirom na to, ne iznenađuje nas da se i sudcima svidjela ova crna kuća pa su je poslali u veliko finale s impresivnih 28 od 30 bodova.

- Suptilna kreativnost i pažnja prema detaljima. Genijalno. Ovo je poseban i intrigantan dom - rekao je sudac Hugh, piše Mirror.

Najčitaniji članci