Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ma kakav Supermen, ptice su puno jače od superjunaka

 Ma kakav Supermen, ptice su puno jače od superjunaka
1

Pernati superjunaci: Zbog “satelitske antene” u glavi sova čuje tihi šušanj na 20 m, a bluna ima ugrađenu kacigu i zračne jastuke, a noju su stražnje noge oružje

VIDEO

Karate-noj možda ne zvuči kao ime ozbiljnog superjunaka, no ta ptica neletačica nogom može razvaliti sve pred sobom. Sova je tiha i smrtonosna poput nindže, odlično vidi noću i može okretati glavu za 270°, a čuje kada miš šušne na na 20 metara udaljenosti. 

Takvim supermoćima ptice nadmašuju većinu stripovskih junaka, koji zločince često savladavaju mnogo skromnijim vještinama. Stoga je šteta što autori stripova inspiraciju češće ne pronalaze u ptičjem svijetu jer mogućnosti su beskrajne. 

Primjerice, superjunak kojeg bi ugrizla morska ptica bluna postao bi gotovo neranjiv. Te ptice imaju lubanju tvrđu od kacige i zračne jastuke u vratu i ramenima. Zato se bez problema zalijeću u vodu brzinom od 150 kilometara na sat, a silina takvog udarca ubila bi bilo koju drugu životinju. Čovjek takve snage mogao bi glavom razbiti zid.

Oponašaju baš sve

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim raskošnim repom, ptica lira diči se i pjevačkim vještinama. Također, može imitirati najrazličitije zvukove, od kreštanja kakadua do motorne pile i škripe kočnica automobila. Glas joj se čuje na kilometar daleko.

Supersluhom otkrivaju plijen

Budući da im je jedan slušni otvor smješten malo iznad drugog, sove mogu točno odgonetnuti s koje visine dolazi neki zvuk. Mnoge sove imaju pernati “veo” oko očiju koji usmjerava zvuk prema ušima, baš poput satelitske antene.

Smrtonosni stisak 

Harpija, vrsta orla, ima kljun oštar poput britve i najsnažniji stisak među pticama. Pandžama dugim 13 centimetara može zdrobiti lubanju majmuna, koji su im omiljeni plijen. U kandžama može nositi životinje svoje veličine.

Pazi da te ne šutne noj!

Noj u punom trku dostiže brzinu od oko 70 km/h, a brzinom od 50 km/h može trčati oko pola sata. Stopalo noja ima dva prsta, a kandža na većem duga je i do deset cm. Stoga su mu snažne noge moćno obrambeno oružje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru