Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

'Magično' brašno: Čisti špilove karata i uklanja proliveno ulje

'Magično' brašno: Čisti špilove karata i uklanja proliveno ulje

Za sjaj predmeta od mjedi ili bakra pomiješajte istu količinu brašna i soli u posudi pa im dodajte malo octa kako biste dobili pastu. Nanesite je na predmete pa pričekajte da se osuši i isperite toplom vodom

VIDEO

Prolijete li ulje na pod, po njemu pospite brašno. Ostavite ga neko vrijeme kako bi upilo ulje. Tad ćete ga moći lako ukloniti i baciti u smeće.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:32

Špil karata ubacite u vrećicu sa zatvaračem pa u nju dodajte brašno. Zatvorite i dobro protresite pa prebrišite svaku kartu čistom i suhom krpom. Brašno će s karata ukloniti vlagu, masnoće i prljavštinu. Nakon čišćenja predmeta od nehrđajućeg čelika, poput sudopera, prebrišite ga mekom krpom na koju ste stavili malo brašna kako biste mu vratili sjaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Uz glicerin baloni dulje traju, a od njega će vam i koža blistati
Uz glicerin baloni dulje traju, a od njega će vam i koža blistati

Za sjaj predmeta od mjedi ili bakra pomiješajte istu količinu brašna i soli u manjoj posudi pa im dodajte malo octa kako biste dobili pastu.

Nanesite je na predmete od bakra ili mjedi. Pričekajte da se osuši pa isperite toplom vodom. Ako ste kupili nedovoljno zreo avokado, zamotajte ga u papirnatu vrećicu i prekrijte brašnom. Nakon 24 sata avokado bi trebao biti spreman za jelo. Napravite pastu od meda i malo brašna i nanesite ga na prištić. Prekrijte flasterom i ostavite da djeluje tijekom noći. Ujutro isperite mješavinu i prištić bi trebao biti značajno manje vidljiv.

Kamen za njegu peta poslužit će kao čistač dlaka i kamenca u WC-u

Dlake kućnih ljubimaca s tepiha, automobilskih sjedala i drugih tkanina uklonite laganim povlačenjem kamena za struganje peta.

Vlažan kamen uklanja odumrle stanice kože, pa ga vlažnog možete koristiti za piling, no nježno, pazeći da se ne ozlijedite. U hladnjak koji je poprimio miris luka ili ribe stavite suhi kamen za pete i upit će mirise. Starim kamenom možete očistiti i WC školjku te pećnicu. Pećnicu dobro istrljajte vlažnim kamenom kako biste uklonili tvrdokorne naslage masnoće. U WC školjci kamenom izribajte žute tragove kamenca. Prije uporabe obavezno ga navlažite kako ne biste oštetili površinu i koristite ga samo u tu svrhu.

Maskaru koja se prerano sasušila spasit će otopina za čuvanje leća

Dodajte od tri do pet kapi otopine za čuvanje kontaktnih leća u tubu maskare. Četkicu pažljivo vratite u bočicu i dobro zatvorite. Protresite bočicu kako biste 'umiješali' otopinu u maskaru. Provjerite ima li željenu konzistenciju pa po potrebi ponovite postupak. Naravno, ovaj postupak primijenite samo ako maskari nije istekao označeni rok trajanja.

Za vodootporne cipele potrebni su pčelinji vosak i sušilo za kosu

Umjesto korištenja spreja za impregnaciju obuće, poslužite se komadom pčelinjeg voska ili običnom svijećom. Dobro istrljajte cipele tako da na njima ostane bijeli sloj voska. Potom uključite sušilo za kosu na najjaču temperaturu i otopite vosak tako da bijeli tragovi nestanu. Pričekajte nekoliko minuta i imat ćete vodootporne platnene, kožne ili cipele od antilopa za bezbrižnu šetnju po kiši.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru