Lifestyle

Komentari 12

Make-up za 2020.: 'Staklena' koža, putujući tuš i visoki sjaj

Make-up za 2020.: 'Staklena' koža, putujući tuš i visoki sjaj

Ove godine voljet ćemo inovativne podloge za sjajnu kožu, sitne aplikacije koje se lijepe za lice, prirodne obrve i efektne tuševe za oči kojemu konačno više ne treba mirna ruka

Izraz "staklena" koža pojavio se prije par godina, kad su svi poludjeli za blistavom, ujednačenom kožom, a sada se taj trend postavlja kao jedan od glavnih. Riječ je o podlozi koja kombinira sjaj, strobing tekućinu, lagani puder kao bazu, a može i ulje.

Matirajući puderi koji u potpunosti prekrivaju kožu nisu idealni za ovaj stil šminkanja, već će lagani, blistavi ten omogućiti blage formule s puno vode. Hidratantna krema u tom je slučaju idealna podloga.

S uljima treba pažljivo, kako koža ne bi imala mastan efekt, no teksture koje sadrže sjajne čestice itekako su dobrodošle i tijekom dana, naročito pomiješane s kremom ili tekućom podlogom.

Obrve su okvir lica i poželjno je da su prirodne, ističe slavni vizažist Etienne Ortega.

– Obrve će sve manje podsjećati na crtić, a sve više na obrve. Zaboravite one debele i savršeno iscrtane, ove godine bit će popularne prirodnije, možda i pomalo raščupane obrve koje nemaju toliko snažan efekt – tumači Ortega.

Moraju biti uređene, ali očito je onim umjetnim, snažno nacrtanim i oštrim linijama iznad oka konačno došao kraj. Lagani potez olovkom, nešto svjetlije nijanse od prirodne, bit će dovoljan.

Za sve one koji su godinama pokušavali napraviti savršenu liniju tuša na oku, a da pritom oči budu jednake, sada je došao trenutak spasa – vizažistica Ash K Holm ističe novu foru, takozvani „leteći“ tuš. Linija kao da putuje te je zanimljiva na sredini kapka, nije nužno na liniji tik do trepavica.

Oči i usne u snažnoj boji postaju trend, no svakodnevni make-up ne smije biti maškara. Lijepe su pastelne nijanse koje ne privlače previše pažnje te se uklapaju u outfit.

Sjenilo se povlači sa čitavog kapka u unutarnje kutove. Trend eksperimentiranja sa sjenilima ove godine daje nam ideju da obojimo samo dio oka, no da pritom koristimo neku definiranu nijansu, kako bi efekt bio snažniji. Ostatak lica neka ostane prirodan, u bež tonovima.

Ima još jedna fora sa sjenilom – apliciramo ga samo ispod obrve, dok je kapak bez boje. Ovo je zabavno kad se radi o sjenilima snažnog pigmenta. Za svaki dan bolje su varijante prirodnijih tonova, sa smeđeg spektra boja.

Sitni detalji poput zvjezdica, točkica i ostalih detalja sve su zabavniji, ne nose ih samo klinke, već i sve one koje žele nešto inovativno i kreativno.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci