Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Make-up za 2020.: 'Staklena' koža, putujući tuš i visoki sjaj

Make-up za 2020.: 'Staklena' koža, putujući tuš i visoki sjaj

Ove godine voljet ćemo inovativne podloge za sjajnu kožu, sitne aplikacije koje se lijepe za lice, prirodne obrve i efektne tuševe za oči kojemu konačno više ne treba mirna ruka

VIDEO

Izraz "staklena" koža pojavio se prije par godina, kad su svi poludjeli za blistavom, ujednačenom kožom, a sada se taj trend postavlja kao jedan od glavnih. Riječ je o podlozi koja kombinira sjaj, strobing tekućinu, lagani puder kao bazu, a može i ulje.

Matirajući puderi koji u potpunosti prekrivaju kožu nisu idealni za ovaj stil šminkanja, već će lagani, blistavi ten omogućiti blage formule s puno vode. Hidratantna krema u tom je slučaju idealna podloga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pat McGrath (@patmcgrathreal) on

S uljima treba pažljivo, kako koža ne bi imala mastan efekt, no teksture koje sadrže sjajne čestice itekako su dobrodošle i tijekom dana, naročito pomiješane s kremom ili tekućom podlogom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ash K Holm (@ash_kholm) on

Obrve su okvir lica i poželjno je da su prirodne, ističe slavni vizažist Etienne Ortega.

– Obrve će sve manje podsjećati na crtić, a sve više na obrve. Zaboravite one debele i savršeno iscrtane, ove godine bit će popularne prirodnije, možda i pomalo raščupane obrve koje nemaju toliko snažan efekt – tumači Ortega.

Moraju biti uređene, ali očito je onim umjetnim, snažno nacrtanim i oštrim linijama iznad oka konačno došao kraj. Lagani potez olovkom, nešto svjetlije nijanse od prirodne, bit će dovoljan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katie Jane Hughes (@katiejanehughes) on

Za sve one koji su godinama pokušavali napraviti savršenu liniju tuša na oku, a da pritom oči budu jednake, sada je došao trenutak spasa – vizažistica Ash K Holm ističe novu foru, takozvani „leteći“ tuš. Linija kao da putuje te je zanimljiva na sredini kapka, nije nužno na liniji tik do trepavica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charlotte Tilbury, MBE (@ctilburymakeup) on

Oči i usne u snažnoj boji postaju trend, no svakodnevni make-up ne smije biti maškara. Lijepe su pastelne nijanse koje ne privlače previše pažnje te se uklapaju u outfit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ash K Holm (@ash_kholm) on

Sjenilo se povlači sa čitavog kapka u unutarnje kutove. Trend eksperimentiranja sa sjenilima ove godine daje nam ideju da obojimo samo dio oka, no da pritom koristimo neku definiranu nijansu, kako bi efekt bio snažniji. Ostatak lica neka ostane prirodan, u bež tonovima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L O U S I M S (@makeupbylousims) on

Ima još jedna fora sa sjenilom – apliciramo ga samo ispod obrve, dok je kapak bez boje. Ovo je zabavno kad se radi o sjenilima snažnog pigmenta. Za svaki dan bolje su varijante prirodnijih tonova, sa smeđeg spektra boja.

Sitni detalji poput zvjezdica, točkica i ostalih detalja sve su zabavniji, ne nose ih samo klinke, već i sve one koje žele nešto inovativno i kreativno.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

Ivan Šarić i Zenzacija 03:46
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru