Obavijesti

Lifestyle

Komentari 59

Neopisiva sreća zbog šarene proteze: 'Sad i ja mogu hodati'

Neopisiva sreća zbog šarene proteze: 'Sad i ja mogu hodati'
4

SVIĐA MU SE HODATI Neopisiv je bio osmijeh kojim je Šimun okupljene počastio kad se sa šarenom protezom ugledao u zrcalu i vidio svoju 'drugu nogicu', otkrila je mama

Cijeli dan bio je uistinu turbulentan. Šimun je konačno dobio svoju prvu nogicu! Nogicu koju smo čekali mjesec i pol dana, uzbuđeno nam je javila majka hrabrog Šimuna (2), Martina Stojanović.

U ordinaciju su ušli dok je još spavao.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

Pokretanje videa ...

- Protetičarka je došla s protezom i tada smo probudili Šimuna, bio je još pospan dok nam je objašnjavala na koji način će ju koristiti, a onda je došlo vrijeme da ju isproba. Ostao je bez teksta, bio je uistinu iznenađen cijelom situacijom. Prošetao je hodnikom, naravno uz pomoć protetičarke i došao do zrcala gdje se mogao vidjeti. Neopisiv je taj osmjeh kojim nas je počastio kada je vidio svoju “drugu nogicu” - kaže majka Martina Stojanović.

Za prvu protezu ona i suprug odabrali su motiv “kralj lavova” jer sve što je do sada prošao u svoje dvije godine dostojno je kraljevskog naklona za lavovsku borbu i hrabrost koju je svima pokazao.

- On ima čitav život pred sobom da bira “motive”... Ali i ovim je oduševljen! Prijatelji iz Italije koji su nam velika podrška za našeg boravka u Americi, su nam pomogli pa je i tata Tomislav s braćom Noom Matijom i Tomislavom također imao privilegiju gledati prve korake uživo preko mobitela. Suze su se slagale skupa s osmjehom na obje strane - priča Martina.

Pacijenti su ocijenili: Ovo su najbolji liječnici u Hrvatskoj
Pacijenti su ocijenili: Ovo su najbolji liječnici u Hrvatskoj

Nakon što su preuzeli zaputili su se na Paley institut za fizikalnu terapiju.

- Svi su bili oduševljeni, a naša terapeutkinja je jedva dočekala da započnemo sa vježbama, baš kao i mi. Pri kraju su se okupili svi terapeuti s instituta i pozdravili prve Šimunove korake velikim pljeskom. Fizioterapeutkinja nam je rekla da je za prvi puta prezadovoljna i da smatra da će Šimun brzo savladati hodanje. Na povratku kući cijelo vrijeme je dodirivao protezu, a kada sam ga pitala je li sretan i hoćemo li ju ponijeti kući rekao je - da - kaže mama.

Dan je bio pun emocija koje su samo navirale.

Ne morate se istrošiti za ovaj Božić - uštedite na 7 načina
Ne morate se istrošiti za ovaj Božić - uštedite na 7 načina

- Konačno su došle na red i suze radosnice, ovo je toliko bilo dirljivo da ne znam kako ću preživjeti te emocije kada Šimun započne samostalno hodati - zaključuje.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa ...