Obavijesti

Lifestyle

Komentari 235

Mane u ljubavnoj vezi: Rakovi guše emocijama, Lav naređuje

Mane u ljubavnoj vezi: Rakovi guše emocijama, Lav naređuje
1

Vage jedan dan obećavaju jedno a drugi drugo, Rakovi svaku kritiku doživljavaju osobno, a prevrtljivi Blizanci partnera znaju zakinuti za nježnost i pažnju

VIDEO


Kad u vezi ili braku nešto zaškripi, mnogi ne žele uvidjeti koliko su pogreškama i lošim ponašanjem prema partneru pridonijeli napetostima u odnosima. Treba imati hrabrosti pogledati u zrcalo istine i suočiti se s vlastitim slabostima. Neki od nas su nagli, drugi principijelni, treći previše posesivni…

Sve su to osobine koje mogu biti podnošljive ako ih možemo kontrolirati, ali ako prijeđu u krajnost, naše ponašanje može ozbiljno ugroziti odnos s partnerom. Često očekujemo da druga strana popušta i prilagođuje se našim potrebama, no to nije dovoljno za sreću udvoje. Možda će vam astrološki kritički osvrt na vaše i partnerove najčešće pogreške te propuste pomoći da poboljšate ljubavne odnose.


Ovnovi su slijepi na partnerove 
potrebe

Ovnovi znaju biti egocentrični i nedovoljno tolerantni prema voljenoj osobi. Partneru teško priznaju da je u pravu, a to ga može povrijediti i učiniti da se osjeća neravnopravnim. Ovnovi misle da, kad njih nešto zanima, to jednako zanima i partnera ili, ako nešto sami žarko žele, da to i partner mora jako željeti. Katkad su slijepi za želje voljene osobe ili nemaju strpljenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbog nagle i kapriciozne prirode prije će se posvađati nego mirno saslušati što im partner želi reći. Kad ne bi bili toliko sebični i kad bi bili tolerantniji, sklad bi sigurno bio veći. Ne nasjedajte na njegovu potrebu da u prepirci istjeruje mak na konac. Tad ga je najbolje pustiti na miru. Mrko će vas gledati ako mu se stalno suprotstavljate i besramno pobijate njegove tvrdnje. Muškarac ovog znaka trudit će se izbjegavati sve oblike sladunjavih tradicionalnih manifestacija pa pokušajte razumjeti njegov inovatorski duh i zanesenost nekom idejom. Ne sputavajte ga, Ovan je znak akcije.



Bikovi se ugnijezde u bračnu rutinu


Bikovi se u dugim vezama prebrzo ulijene. S vremenom, a da toga nisu ni svjesni, odnos postaje monoton. Kad se jednom ugnijezdi u rutinu, teško ga je natjerati da se pomakne. Takvo ponašanje očekuje i od partnera, no ako on voli društvo i izlaske, Bikova sebičnost i inercija mogu narušiti odnos. Zbog materijalističkih pogleda na život nema puno sluha za emotivnog partnera, koji bi možda bio sretniji uz više nježnosti nego uz Bikove skupe darove.

Griješi jer smatra da partnera više ne treba šarmirati ili ga izvesti u društvo nego misli da su miran život i bogata trpeza dovoljni. Provodi puno vremena i troši mnogo novca na uređivanje ljubavnoga gnijezda. Kako mu je to velik užitak, ne prigovarajte mu da se rasipa jer svaki Bik voli stvarati konkretne vrijednosti. Iako su vrlo posesivni, Bikovi to ne podnose kod partnera. Stoga se nemojte hvaliti bivšim vezama niti se okretati za pripadnicima suprotnog spola. Ne brzajte Bika u odlukama, spor je i dugo razmišlja. Žene ne podnose kad im kritizirate kuhanje ili majčinsku ulogu.



Blizanci su 
ironični


Njihova prevrtljiva narav velika je zapreka u ostvarenju stabilne veze. Brzopleti su i nestrpljivi, pa partneru često ne dopuste da završi misao nego ga odmah prekidaju i počinju razgovor o nečemu trećem. Iako se tim Merkurovim ljudima mora priznati lucidnost i naglašeni intelektualni kapaciteti, većina ih je ironična i vole biti mentalno nadmoćniji od partnera, kojem spočitavaju mane ili pogreške, a svoje ne vide. Znaju biti hladni i proračunati, pa druga strana može biti zakinuta za nježnost.

Kako im u ljubavi glavni izazovi nisu erotika i seks nego duhovit razgovor, cijenit će partnera dok god ima živaca slušati ga. Nemojte ga intelektualno podcijeniti jer to neće zaboraviti. Pogriješit ćete ako tu astrološku lutalicu vežete uz kuću. Treba mu društvo i, dok god to možete tolerirati, s vama će biti sretan. Ljubomoru zaboravite, još se nije rodio Blizanac koji je može “probaviti”. Ženu ovog znaka tretirajte kao ravnopravna partnera ili će nastati problemi. Pustite ih da slijede svoj tempo jer oni nisu pristaše sustavna rada nego trenutačne inspiracije.



Rakovi partnera guše emocijama


Emotivni Rakovi stalno traže dokaze ljubavi, pa partneru mogu postati dosadni. Njihova je uvredljiva priroda nešto što bi se uz malo samokontrole moglo dovesti u red, no zbog pretjerane osjetljivosti svaku kritiku doživljavaju osobno.

Rak se zna danima ljutiti i ne razgovarati s partnerom dok ovaj treba nagađati čime ga je uvrijedio. Kad bi više komunicirali i otvorenije iznosili što im smeta, a manje se osjećali uvrijeđenima, bilo bi manje nesporazuma. Vrlo su štedljivi, no kako u tome znaju pretjerivati, mogu postati cjepidlake i kontrolirati partnerove izdatke. Senzibilni su pa nemojte biti grubi i netaktični jer to preziru. Ne podcjenjujte i ne govorite da je loš roditelj ili da ne zna s djecom jer vam to neće zaboraviti. Rakovu štedljivost ne nazivajte škrtošću. Kako je romantičan, ni u ludilu nemojte dopustiti da vidi vašu nezainteresiranost dok se on trudi probuditi uspomenu na vaše upoznavanje.



Lavovi vole ponižavati i naređivati

Ponosni Lavovi “pate” od odsutnosti samokritike i zato, kad nešto krene nizbrdo, gotovo će uvijek okrivljavati partnera. Griješi kad očekuje da ga partner u svemu mora podupirati i diviti mu se, a nije svjestan da nije savršen. U obiteljskom životu voli da je njegova riječ zadnja, a kako voli naređivati, partner se može osjećati neravnopravnim. Lavovi znaju biti prepotentni i samodovoljni, mogu postati vrlo gordi, razdražljivi i proturječni, pa odbijaju dobronamjerne savjete.

Partnera zna poniziti kako bi se osjećao važnijim pa se voljena osoba zaista može osjećati jako loše. Bez obzira na spol, nikad Lava nemojte kritizirati pred ljudima. Ako trebate riješiti nesporazum, to učinite u četiri oka. U suprotnom ćete na sebe navući njegov bijes. Svi Lavovi imaju velik ponos i egocentrični su pa teško podnose kritiku. Njima ste idealni ako znate popuštati i u pravom trenutku dati kompliment. 


Djevice cjepidlače 
i kritiziraju

Zbog potrebe da u životu sve doživljavaju racionalno vrlo su teški i zahtjevni partneri. Znaju biti kritični i kroz povećalo promatrati sve partnerove pogreške te im prigovarati. Najviše griješe što sebi daju pravo kritizirati, a ako ih druga strana pokuša upozoriti na propuste, reagiraju svađom i uvredama. Često nezadovoljna Djevica očekuje da je partner savršen, a to drugoj strani može postati prava noćna mora.

Nikad ni s čim nisu zadovoljni, padaju u mračna raspoloženja i ne trpe kad je partner veseo ili život gleda s dozom hedonizma. Takvo ponašanje doživljavaju površnim i neozbiljnim. S Djevicom trebate imati debele živce. Ne trpi kritiku na svoj račun jer većina vjeruje da su savršeni. Djevica vodi savršenu higijenu i brigu o hrani te ako tu ne pokažete dovoljno interesa, puno ćete postići. 


Vage ne ispunjavaju 
obećanja

Nestalne Vage nisu svjesne kolike glavobolje mogu zadati partneru zbog obećanja koje ne ispune. Ne čine to namjerno, no često im se ne da ispuniti što su obećale. Zbog potrebe za komforom i lagodnim životom sa što manje obveza prije su golem teret negoli ravnopravan partner. U duljim se vezama Vaga zna toliko opustiti da će si dopustiti da na ljubavne sastanke kasni i pola sata, a oni koji su u braku, redovito zaboravljaju partnerov rođendan ili godišnjicu braka. I njihova je neodlučnost kamen spoticanja pa danas partneru kažu jedno, a sutra drugo.

Kako teži idiličnu životu udvoje, neće vam oprostiti ako ne znate podijeliti taj osjećaj. Izbjegavajte počinjati rasprave jer, ako Vaga nešto mrzi, onda je to je nekulturno ponašanje i manjak taktičnosti. Budite pravedni koliko možete jer Vage imaju izvrstan osjećaj za dobro i loše. Ne tjerajte ga da nešto odmah učini jer je njegov tempo drukčiji od vašeg.


Škorpioni su sumnjičavi i sarkastični

Posesivni Škorpion očekuje potpunu predanost, vjernost i pokornost. Nije ni svjestan kakvu bol može nanijeti partneru kad ga svako malo podsjeća na ljubavne veze prije njega ili kad ga počne sumnjičiti za nevjeru jer s posla nije odmah došao kući. Škorpionova je priroda takva da uvijek sumnja kako se protiv njega sprema urota, postaje ljubomoran i pun crnih slutnji. Zbog sarkastične prirode zna se partneru osvetiti, posebice ako ovaj ne “pleše” kako je to Škorpion zamislio.

Mrzovoljom namjerno prenosi loše raspoloženje na voljenu osobu, a beskrajnim analiziranjima partnerova ponašanja nesvjesno ruši odnos i guši ljubav. Pred njim ne spominjite bivše veze jer će misliti da ste promiskuitetni i dat ćete mu materijala da vam to stalno nabija na nos. Kad vidite da je ljutit, nemojte se s njim svađati i prepucavati. Ne potičite njegovu ljubomoru i ne gledajte pred njim pripadnike suprotnog spola. Tako ćete na sebe navući njegov bijes.

Strijelci misle samo na sebe

Optimistični Strijelci ne mogu shvatiti partnerova loša raspoloženja i umor pa ih najčešće pogrešno tumače. Kako su pokretljivi i društveni, pretjeruju u izbivanjima iz kuće i ne pitajući partnera želi li možda ići s njim. Imaju li uza se tradicionalnog partnera, katkad nisu svjesni koliko skitnjama mogu povrijediti drugu stranu. Ako partner nije dovoljno intelektualno potkovan i sveznalica kao oni, znaju biti grubi i poniziti ga pred drugima.

No kako je Strijelac iskren i bez loših namjera, zna riječima nesvjesno povrijediti partnera. On spontano uživa u ljubavi i, sve dok je ne doživi kao opterećenje i lošu naviku, opstat će u odnosu. Da biste sa Strijelcem dobro funkcionirali, podupirite njegovu ljubav prema sportu ili zdravu načinu života. Vidi li vas da vas da danju spavate ili ljenčarite, smatrat će kako ne znate udisati život punim plućima.

Jarci su prestrogi 
i cinični

Emotivno zakočeni Jarci previše ozbiljnim poimanjem života mogu nesvjesno gušiti partnera. Očekuju potpunu partnerovu odanost, a kako su sumnjičavi, ne treba im puno pa da partnera počnu optuživati za nevjeru. Nemaju puno smisla za šalu, zlovoljni su i teško im je ugoditi. Mrze nerad i nedisciplinu, što ih može pretvoriti u prave tirane pa ne podnose kad se partner odmara. Strogoćom i cinizmom može odbiti partnera od sebe i, ako ga sasvim odbije, neće mu biti jasno zašto se to dogodilo. Kako vječno strahuje od neimaštine, gomila novac, a voljenu osobu daruje na kapaljku.

Jarcima su najveće ljudske vrline skromnost i praktičnost pa ćete pogriješiti ako ne cijenite njegov mukom stečen novac. Osudit će vam svaku sklonost luksuzu. Odbit ćete ga od sebe ako njegovu ozbiljnu i opreznu prirodu definirate kao uobraženost. Prema njemu nikad nemojte biti histerični, doista ne trpi kad se netko ne zna kontrolirati.

Vodenjaci su 
nestalni i hiroviti

Slobodoumni Vodenjaci kao da su operirani od ljubomore pa partneru daju punu slobodu, što ga može prilično zbuniti. Kao zakleti protivnik braka i borac protiv konvencija, Vodenjak si dopušta različite hirove pa partneru ne ostavlja dojam pouzdane i odgovorne osobe. Kako ga materijalna strana života previše ne zanima niti cijeni novac, u zajedničkom životu ne pokazuje osjećaj za imovinu ili stvaranje pa partner gubi osjećaj sigurnosti. Hirovitošću i nepredvidivim ponašanjem zna uvrijediti partnerove osjećaje, posebice ako je puno prizemljeniji od njega.

Ne gušite ga ljubomorom i traženjima dokaza ljubavi jer mu je to dosadno. Pogriješit ćete ako ga prisiljavate na romantiku jer je smatra suhoparnom. Loše ćete mu učiniti ako mu kritizirate prijatelje ili mu naređujete autoritativnim tonom. Kako ne trpi nadmenost i bahatost, vaš povišen ton neće ga se dojmiti. Štoviše, ironično će vas gledati.

Ribe tjeraju inat i posežu za lažima

Uvredljive i sklone promjenama raspoloženja, Ribe mogu itekako zagorčati život partneru. Rijetko će priznati da su pogriješile i tad tjeraju inat, a prkosnom će šutljivošću partneru namjerno uskratiti normalnu komunikaciju. Mogu biti nagle i histerične pa voljenu osobu mrcvare kapricioznim ponašanjem. Nisu od riječi, a posegnut će i za lažima, u koje se još dublje upetljaju. Često ne održe obećanje, a nemarnošću i izbjegavanjem obveza mogu živcirati partnera.

Partnera stalno prate u stopu, a to mu može jako zasmetati. Nemaju puno smisla za ekonomiju pa previše troše na nevažne stvari. Svaka je prava Riba nepopravljiv romantičar i sanjar pa, budete li je grubo prizemljivali i suočavali s činjenicama, neće se osjećati dobro i voljeno. One imaju drukčiju logiku i služe se intuicijom. Izražavajte im ljubav jer bez romantike ni jedna Riba ne može živjeti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 235
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje