Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mango može pomladiti vaše lice

Mango može pomladiti vaše lice

Istraživači sa Sveučilišta u Kaliforniji utvrdili su da plod manga može dramatično smanjiti fizičke markere povezane sa starenjem ako se jede u dovoljnim količinama

VIDEO

Znanost protiv starenja postigla je značajna dostignuća u posljednjih 10 godina. 

U novoj kliničkoj pilot studiji objavljenoj u časopisu, istraživači hranjivih sastojaka sa Sveučilišta u Kaliforniji utvrdili su da plod manga može dramatično smanjiti fizičke markere povezane sa starenjem ako se jede u dovoljnim količinama.

POGLEDAJTE VIDEO (anti-age prehrana):

Pokretanje videa...

00:50

- Mango je bogat β-karotenom i drugim karotenoidima, kao i s nekoliko fenolnih kiselina koje mogu pružiti oksidacijsku obranu i zaštitu kože. Ciljevi ove studije su istražiti učinke uzimanja ​​manga na razvoj bora na licu i eritema - napisali su autori u novom izvješću.

Istraživači su 16 tjedana proučavali unos 85 g ili 250 g manga kod zdravih žena u postmenopauzi s tipovima kože II ili III po Fitzpatricku. Fotografije lica snimljene su u 0, 8 i 16 tjednu, a bore na bočnim kutevima oka i eritem na obrazima kvantificirani su. Vrijednosti karotenoida kože izmjerene su refleksivnom spektroskopijom. 

- Sustav koji smo koristili za analizu bora omogućio nam je ne samo vizualizaciju bora, već i kvantificiranje i mjerenje bora - objasnio je Robert Hackman, profesor na Odjelu za prehranu.

Fotolia

Metode studije otkrile su da se kod žena koje su jele pola šalice mladog ​​manga, četiri puta tjedno, bore smanjile za 23% već za dva mjeseca. 

Čudno je to što je konzumiranje više manga od gore navedene vrijednosti imalo negativne učinke na bore na koži.

Unos 85 g manga povezan je s uspješnim ishodima, dok je unos od 250 g pokazao suprotan učinak. To je uglavnom bilo povezano s visokim udjelom šećera u plodu, piše The Ladders.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju