Lifestyle

Komentari 12

Maslac za tijelo: Vlaži kožu, a najbolji je "hladno prešani"

Maslac za tijelo: Vlaži kožu, a najbolji je "hladno prešani"

Maslac hidratizira, sprječava isparavanje vlage i obnavlja kožu zbog čega je neizostavan dio njege. Kod kupovine treba tražiti oznaku "hladno prešano"

Tuširanje vrućom vodom nepovoljno utječe na kožu, osobito u hladnijim mjesecima jer s površine skida prirodna ulja. Ona djeluju kao zaštitni sloj i sprječavaju isušivanje. Koži je zimi potrebna intenzivnija njega koja se bazira na maslacu. On hidratizira, sprječava isparavanje vlage i obnavlja kožu. 

Odličan su izbor shea maslac, kakao maslac i mango maslac. Kod kupovina je najbolje izabrati one s oznakom "hladno prešano" ili "nerafinirano" što znači da je preparat napravljen pomoću prirodnih metoda koje ne uključuju pregrijavanje sastojaka. Visoke temperature ubijaju hranjive sastojke koje sadrže, piše Livestrong

Shea maslac

Ova je vrsta maslaca puna vitamina A i E koji štite od slobodnih radikala i oštećenja. Savršen omjer zasićenih i nezasićenih kiselina pomaže maslacu da stvori zaštitni sloj na koži koji sprječava isušivanje, piše StyleCraze

Shea maslac djeluje protuupalno, štiti od ultraljubičastog zračenja i poboljšava elastičnost kože. On popravlja crvenilo, ekceme, dermatitis pa čak i ublažava bore jer učvršćuje kožu. Osim toga smiruje ugrize insekata, opekline i ozebline, a ubrzava i obnovu ožiljaka nastalih od akni. 

Najčitaniji članci