Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Masne posudice za gablec će očistiti šećer, deterdžent i led!

Masne posudice za gablec će očistiti šećer, deterdžent i led!
1

Masna hrana, poput gulaša, salata s maslinovim uljem i sličnih jela, na posudicama će ostaviti film masnoće koji se teško pere. Isprobajte ove jednostavne trikove

VIDEO

Na unutrašnju stranu plastičnih posudica često se lijepi masnoća koju je poslije izrazito teško skinuti. S vremenom se razvija i neugodan miris, pogotovo ako ih pospremite zajedno s poklopcem. 

Plastične posudice s kojih nikako ne možete oprati masnoću ni najjačim deterdžentom, niti u perilici posuđa lako ćete očistiti uz trik sa šećerom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genius solutions for your kitchen problems AND the kitchen sink!

A post shared by Blossom (@blossom) on

Dubinsko čišćenje plastičnog posuđa u kojima nosite gablec na posao počnite sa sipanjem veće količine šećera u posudu, oko jedne šalice. Preko hrpice šećera pošpricajte deterdžent za pranje posuđa i pustite da mješavina malo odstoji. Nakon toga dodajte šest kockica leda, koje trebate ostaviti da se otope. Zatim preko svega prelijte čašu vode tako da se smjesa zapjeni i ostavite desetak minuta. Posudicu će zapravo očistiti šećer koji sadrži enzime koji pomažu razbiti mrlje i upiti masnoću, dok će led ‘sakupiti’ mrlje s površine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Još trikova za manje mrlja i neugodna mirisa:

  • Plastične posudice upijaju miris hrane, masnoća se zadržava jer je plastika zapravo šupljikav materijal. Zato nije preporučivo zagrijavati plastične posude u mikrovalnoj pećnici.
  • Ako već niste u prilici obložiti kutiju folijom jer ste unutra stavili tekuću hranu, uvijek ju odmah po korištenju isperite. Što je duže ostavite prljavu teže ćete je oprati. 
  • Ako vam smeta neugodan miris koji poprima posudica, nikad ju ne pospremajte poklopljenu, a poslije pranja deterdžentom premažite iscijeđenim limunom. Lagano ih isplahnite. Posuda će tako poprimiti miris limuna umjesto neugodnih mirisa ostataka hrane. Možete napraviti i mješavinu sode bikarbone i octa, pa uliti u kanticu i ostaviti da stoji 10-ak minuta. Nakon toga ih isperite mješavinom vode i octa. Osušite kuhinjskim papirom. 

NEUGODNI I BEZOBRAZNI U VEZI: Ove horoskopske znakove nitko ne želi blizu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Znate li čemu metalni dio na pakiranju salame zapravo služi?
KOJE OTKRIĆE!

Znate li čemu metalni dio na pakiranju salame zapravo služi?

Među komentarima uz objavu se našlo svega, od onih oduševljenih otkrićem do sumnjičavih. Napišite što vi mislite o ovoj metodi i slažete li se da metalni dio služi za to
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku