Obavijesti

Lifestyle

Komentari 76

Dovitljiva mama slaže 'slike' u tanjuru od voća i povrća da bi navela klince da zdravije jedu

Maštovita mama slaže 'slike' u tanjuru od voća i povrća da bi navela klince da zdravije jedu

Sve je počelo kao šala i dobra zabava, kaže Sarah Lescrauwaet-Beac koja je od te ideje pokrenula projekt Edible Food Art for Kids i novi trend na društvenim mrežama - mnogi je kopiraju

Da bi potaknula svoja dva sina, Sebastiana (10) i Damiana (6) da počnu jesti zdravo, 40-godišnja Sarah Lescrauwaet-Beac počela im je servirati umjetničke radove - voće i povrće složeno tako da na tanjuru tvori likove životinja, junaka iz Disneyevih filmova ili popularnih osoba.

Od dinje, manga, grožđa i borovica nastao je niz likova, od Barracka ObameDonalda Trumpa do Elvisa Presleya, što njene dečke  neizmjerno veseli i dobar im je poticaj da jedu više voća i povrća. 

 Te su kreacije u međuvremenu poslužile kao osnova za pokretanje projekta  Edible Food Art for Kids, u sklopu kojega Sarah dijeli savjete i ideje o tome kako slagati voćne kreacije.

Trend se proširio društvenim mrežama, pa Sarah ima veliki broj pratitelja, no mnogo je i onih koji su pomalo krenuli u vlastita istraživanja i stvaranje vlastitih kreacija.

Sarah je Britanka, inače ima vlastitu čokolateriju koja dobro posluje, a čokoladu često koristi kao ukras na kreacijama. Trenutno sa suprugom  i djecom živi u Briselu i duboko vjeruje da se isplati svaka sekunda truda oko toga da hranu slaže u slike.

Ne samo da ga njeni dečki tako radije jedu, nego se odlično zabavljaju prepoznajući likove. 

- Sve je počelo kao šala, no zapravo se volim igrati sa hranom i stvarati takve kreacije - kaže ova kreativna mama. 

 

Među brojnim kreacijama su likovi iz crtića i dječjih filmova, među kojima su Pepeljuga... 

i Shrek.    

Inspiracija joj je bio i slavni Albert Einstein

Tu su i neke slavne dame.