Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Mediteranski štih u svom domu postići ćete terakota pločicama

Mediteranski štih u svom domu postići ćete terakota pločicama

Ako želite unijeti dašak mora i sunca u svoj dom, razmislite o odabiru terakota pločica. Vašem domu će pružiti dojam autentičnosti, topline i povijesti. A ako se želite poigrati, ne morate ih staviti samo na podove

VIDEO

Keramičke pločice od terakote odlično su rješenje u svim mediteranskim prostorima, no dobro se 'snalaze' i u kontinentalnim interijerima. Dodatan plus takve podne obloge je što s vremenom na sebe prima patinu koja će dati svakoj prostoriji posebnost i karakter.

Terakota je najbolji izbor kad je riječ o podlozi za pretvaranje prostora u opuštajuću oazu inspiriranu južnim krajevima europskoga kontinenta.

Ipak je riječ o tradicionalnome materijalu kojim odišu stare španjolske kuće, dalmatinske vile, grčke taverne i talijanske terase. Osim izgleda, postavljanje pločica je pitanje praktičnosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Atraktivan prostor

U toplim klimatskim uvjetima pločice održavaju prostor hladnim i ugodnim, a terakota je materijal koji će svojom nenametljivošću učiniti prostor atraktivnim, te boravak u njemu ugodnim.

Podovi prekriveni terakotom posjeduju toplinu koja može nadoknaditi šarm koji bi mogao nedostajati prostorima u kojima biramo bijelu boju kao dominantnu.

Kombinacijom nijansi od zagasito žute, boje naranče, blijedocrvene, bež i smeđe, koje terakota nosi u sebi, stavlja se akcent na pod, ali s pravom dozom umjerenosti.

Terakota podovi savršeno se slažu s drvenim gredama, kamenim lukovima, detaljima elegantne bronce i jantara. 

Slaganje s bojama

Dovoljno je da samo jedan detalj u prostoru gdje ste pod naglasili terakotom obojite u plavo i prostor će cijele godine zračiti vedrom energijom ljeta.

Ako izaberete samo kremaste, umirujuće tonove s dominantnom bijelom, igrat ćete na sigurnu opciju uz koju ne možete pogriješiti ako vam je cilj da prostor zrači neutralnošću i smirenošću. Terakota je prilagodljiva i potpuno neodoljiva jednako u malom stanu kao i u raskošnim vilama. 

Prilagodljiva

Odlično se uklapa u bilo koji ambijent i kombinira s bojama i materijalima od onih zagasitih do vedrih i kričavih. Na vama je otkriti što vas najviše veseli i u kakvom biste prostoru voljeli boraviti uz dizajn s vlastitim potpisom.

Super ideje za vrtne čajanke, no iz ovih setova ne morate piti čaj
Super ideje za vrtne čajanke, no iz ovih setova ne morate piti čaj

Neuništiva i funkcionalna

Terakota je popularan materijal u Engleskoj, Španjolskoj, Italiji i Francuskoj. Izdržljiva je, diše i daje prirodni sustav za prijenos vode i topline, traje stotinama godina, a može se oblikovati tako da pretvara zgrade u umjetnička djela.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise