Novi broj magazina za uživanje u hrani donosi najbolje recepte s kestenima, neobične slastice za Noć vještica te reportažu o hrvatskom kralju tartufa
Mesni specijaliteti od kestena i jesenski tartovi u Skuhatćute
U novom broju magazina za uživanje otkrijte sve čari kestena i maruna. Kušajte domaće rezance od kestena u umaku od šumskih gljiva, kremastu juhu, sladoled, punjena pačja prsa s valjušcima od kestena ili nadjevenu puretinu s nabujkom od heljde prema receptu chefa Darija Lide iz zagrebačkog restorana Vinkl.
U specijalu donosimo 16 sezonskih recepata za tart. Piletina, gljive, špinat, poriluk, pa čak i srdele ili losos mogu postati inspiracija za nadijevanje slasnog tijesta. Pripremaju se i u ljupkim minivarijantama koje se poslužuju kao slasni "finger food".
Iz Istre stiže reportaža o hrvatskom kralju tartufa. Giancarlo Zigante je nakon nešto više od četiri desetljeća sakupio tonu plemenitih gljiva koje mirišu na bijeli luk i zreli sir. Donosimo i recepte chefa Damira Modrušana koji je recepte s tartufima doveo do savršenstva - obrazi boškarina, mousse od ovčjeg sira i fagottini samo su neka od jela koje potpisuje.
Djeca će obožavati cake pops, odnosno loptice od biskvita na štapiću. Možete ih prigodno dekorirati za Noć vještica pomoću fondanta i jestivih boja.
Ne zaboravite poslati omiljene recepte i fotografije jer najbolje nagrađujemo! Skuhatćute potražite na kioscima uz 24sata svake subote po cijeni od 1,99 kuna.