Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mjesec rujan obilježila zaklada 'Nora Šitum' u Parku Zrinjevac

Mjesec rujan obilježila zaklada 'Nora Šitum' u Parku Zrinjevac
4

Kampanja 'Zlatni rujan' od iznimne je važnosti za osvještavanje roditelja i okoline da nažalost i kod djece postoje oboljenja od zloćudnih bolesti. Moramo stalno podizati svijest, kaže Dr. Damir Eljuga

Rujan je mjesec koji je posvećen podizanju svijesti o malignim bolestima kod djece i zato smo ga mi ove godine po drugi put odlučili obilježiti ovom javno zdravstvenom manifestacijom. Program je namijenjen djeci jer od malena nastojimo osvijestiti važnost pomaganja onima koji trebaju našu pomoć. Sa djecom i za djecu je najljepše raditi, kaže Đana Atanasovska, osnivačica zaklade 'Nora Šitum'.

Manifestacija 'Zlatni rujan' održala se danas u zagrebačkom parku Zrinjevac. Djeca su imala prilike uživati u raznim aktivnostima. Tu je bila predstava Kristijana Ugrina i Vedrana Živolića 'Eko patrola', dječja modna revija, maskote koje su uveseljavala mališane i dijelile im balone.

Nalazio se i štand zaklade koja šest godina ustrajno financijski pomaže roditelje djece oboljele od malignih bolesti. Tamo su posjetitelji mogli kupiti majice, balone i druge rekvizite, a sav novac ide u fond za oboljelu djecu.

Djed djevojčice Mile: Odgođena je transplantacija, stabilno je
Djed djevojčice Mile: Odgođena je transplantacija, stabilno je

- Kampanja 'Zlatni rujan' od iznimne je važnosti za osvještavanje roditelja i okoline da nažalost i kod djece postoje oboljenja od zloćudnih bolesti. Moramo stalno podizati svijest. Kada su u pitanju maligne bolesti, za djecu i njihove roditelje to je puno teže podnijeti, zato se društvo mora boriti da oboljele djece bude što manje. Ne možemo prevenirati, ali možemo dobro i kvalitetno liječiti - rekao je dr. Damir Eljuga, predsjednik 'Hrvatske lige protiv raka' koji je ujedno došao i u ime predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović

Manifestacija je trajala do 13:00 sati i sva prikupljena sredstva od prodaje biti će donirana u svrhu liječenja djece oboljele od zloćudnih bolesti.