Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Moderni nomadi zimuju u šatorima u švicarskim Alpama

Moderni nomadi zimuju u šatorima u švicarskim Alpama
1

Umjesto u hotelu, gosti spavaju u hi-tech iglu šatoru koji je opremljen recikliranim namještajem i eko uređajima s pogledom na zimsku idilu ili polarnu svjetlost

VIDEO

U Norveškoj i Švedskoj hoteli iglui gostima nude promatranje polarnog svjetla, no da bi se na jedan dan živjelo kao Eskim nije potrebno otputovati miljama daleko. Netom preuređen Whitepod eko resort do kojeg se stiže na jet-skiju nalazi se na 1700 metara u švicarskim Alpama u Les Cerniersu.

Ekologija, mir i povezanost s prirodom glavni je moto iglu naselja okruženog snijegom i ledom. Okruglaste nastambe zapravo su high tech šatori u kojima je namještaj izrađen od recikliranih materijala, rabe se štedljivi uređaji a dio prihoda odlazi za očuvanje prirode. Gosti mogu uživati u spa centru, skijati, penjati se po zaleđenoj stijeni, voziti na saonicama koje vuku psi ili u pratnji vodiča helikopterom osvajati nedostupne vrhove Alpa.

Najnoviji trend “pod” (jednosobnih) hotela odlična je alternativa luksuznim hotelskim sobama, a cijena all-inclusive smještaja u modernim igluima, za minimalno dva noćenja, kreće se od 2400 kuna.

Pogled koji oduzima dah
Svaki šator stoji na povišenoj drvenoj platformi, uzdignutoj nekoliko metara iznad snijega kako bi se lakše zadržala toplina - ali i osigurao sjajan pogled.

Bez straha od oluje
Opasnosti od nevremena u šatoru nema jer masivna konstrukcija bez problema izdržava snagu vjetra od 210 km/h, a izdržat će i težinu debelog sloja snijega.

Nakon izležavanja uživa se u specijalitetima
Nakon osvajanja najviših vrhova ili cjelodnevnog izležavanja gosti mogu uživati u domaćim specijalitetima od topljenog švicarskog sira i vrhunskim vinima koji se poslužuju u obližnjoj kolibi.

Pucketanje i mirisi drveta iz kamina
Kupole imaju kupaonicu, krevete za četvero, peć na drva te petrolejske svjetiljke koje su posljednji krik tehnologije pa nema opasnosti od požara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac
KAŽU ZVIJEZDE...

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac

Pročitajte dnevni horoskop za petak 3. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Dovedite ga do 'ludila': Njegove prave točke za jači orgazam...
SAVRŠENA LJUBAVNICA

Dovedite ga do 'ludila': Njegove prave točke za jači orgazam...

Osim što su vizualni tipovi, muškarci u seksu ne vole dosadu i rutinu, pa želite li ga iznenaditi, u potpunosti depilirajte bikini zonu. Na taj će način vidjeti sve što ga uzbuđuje