Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Modne tajne najbolje odjevenih žena po izboru stilista u 2010.

Modne tajne najbolje odjevenih žena po izboru stilista u 2010.
40

Godinu su bilježile odjevne kreacije koje slave žentvenost i eleganciju, kao i slojevito odjevanje te veliki modni detalji. Otkrivamo vrh ljestvice najbolje odjevenih dama

VIDEO

January Jones

Utjelovljuje ideal glamurozne holivudske žene iz 1960-ih godina u hit seriji "Mad Men". U privatnom životu njen je stil daleko od onog kućanice Betty koju glumi. Stilisti koji surađuju s njom svjedoče kako nije pretjerano zahtjevna oko izbora odjeće, no inzistira na stilskom razlikovanju od svojih uloga. Njen sofisticiran i elegantan stil primjetila je i dizajnerica Donatella Versace. Unajmila ju je za modno lice kuće Versace, jer dostojno predstavlja šik i elegantan, ali i senzualan stil njihovih kreacija.

- Uživam biti glumica i lijepo se odijevati. Kada sam bila model, bez obzira što sam nosila perfektnu odjeću koju si nisam mogla priuštiti, bila sam nezadovoljna. Oni bi me namještali i slikali, a ja sam u sebi mislila kako sam jadna - izjavila je lijepa glumica.

Blake Lively

Protagonistica američke serije "Gossip girl" po izbor časopisa Vouge proglašena je modnom nadom ove sezone. Kritičari ju opisuju kao ženu koja se zbilja zna odjenuti. Svoj modni stil oblikovala je po uzoru na Audrey Hepburn, Kate Moss i Siennu Miller. Odrasla je u Kaliforniji, te joj je cijeli koncept zimskog oblačenja bio nepoznat, no doživjela ga je kao velik izazov.

- Oduvijek sam obožavala modu, i zato ne želim pomoć stilista, već mi je draže sama se obući. Moda je osim toga i način izražavanja - smatra ona.

Na Tjednu mode u Parizu njen smisao za odijevanje primjetio je i Karl Lagerfeld. On ju je nakon upoznavanja odveo na reviju Chanela i Diora, što dovoljno govori koliko cijeni njen utjecaj na modu.

Marion Cotillard

Ovu francusku glumicu modni su kritičari zapazili kada je 2008. odjenula Gaultierovu haljinu sirena kroja na dodjeli Oscara, kad je osvojila tu nagradu za svoju izvedbu Edith Piaf u filmu "La Vie En Rose" . Predstavnica je modne kuće Dior i najčešće nosi upravo njihove kreacije. Preferira dugačke ženstvene haljine, koje odišu glamurom i elegancijom. 

- Prezirem odjevne kombinacije koje otkrivaju više kože nego skrivaju, i ne mogu se zamisliti u kombinaciji u kojoj se osjećam neugodno - izjavila je ova francuska ljepotica.

Kate Bosworth

Modni stilisti ističu ovu glumicu kao damu koja vrlo rijetko griješi u izboru odjeće. Smatra da odijevanje mora biti odraz osobnog stila, te ako se u njoj osjećamo samopouzdano, tek smo onda dobro odabrali. Preko dana preferira klasičnu i minimalističku odjeću, dok se za večernje izlaske odlučuje za odvažne kombinacije. Svoju strast prema modi odlučila je upotrijebiti za dizajn vlastite linije nakita nazvane JewelMint. 

- Istinski volim modu, te su i moj djed i otac radili kao krojači. Svoje prijatelje dizajnere previše poštujem da bi sebe nazivala dizajnericom, no nadam se da ću to postati - rekla je Kate.

Carey Mulligan

Prema izboru časopisa Harper's Bazaar, proglašena je najbolje odjevenom žemom 2010. Njen je odjevni stil izrazito ženstven, a najradije nosi jednostavne haljine i suknje, kao i  "dječačke prsluke". Nakon što je ošišala kosu i obojala je u plavo postala je ikona stila. Na crvenom tepihu kao i u dnevnim kombinacijama često nosi crnu boju. Uz malu crnu haljinu odabire jedan komad nakita poput ogrlica ili naušnica, uz jednostavan make up. Dosljednost svome stilu odijevanja dokazala je nakon što joj je Anna Wintour, urednica časopisa Vogue, predložila joj je da pokaže noge u kratkoj haljini na dodjeli Oscara, no Carey ju je odbila. Od modnih dodataka najviše voli nositi predimenzioniran nakit, kape i šešire, te moderne štikle. 

Natalie Portman

Mnogu ovu lijepu glumicu nazivaju modernom verzijom Audrey Hepburn. U dnevnim izdanjima izgleda kao slatka djevojka iz susjedstva. Što se tiče odijevanja za javne prigode, Natalie se drži izreke " manje je više ". Voli eksperimentirati s bojama, premda ju se na crvenom tepihu najčešće može vidjeti u crnim haljinama. Najdraži dizajneri su joj Zac Posen - koji ju naziva svojom muzom, Chloe, Isaac Mizrahi i Marc Jacobs.

- U životu mi je važnije da sam pametna, nego da sam lijepo odjevena televizijska zvijezda - izjavila je u jednoj televizijskoj emisiji.

 Budući da je dugogodišnja veganka i zaštitnica prava životinja, u suradnji s dizajnerima pokrenula je liniju obuće koja ne sadržava pravu životinjsku kožu.

Kate Moss

Nazivaju je još i vampricom stila, zbog originalnih ideja koje su samo njoj svojstvene. Nitko nije imao veći utjecaj i svojim odijevanjem diktirao trendove poput Kate Moss, te ju je zato američki Vogue proglasio najbolje odjevenom ženom desetljeća. Njeni najdraži dizajneri su Loulou de la Falaise i Candy Pratts Price. Surađuje i u kreiranju odjeće za liniju marke Top shop, te je tako njen jedinstven stil postao dostupan djevojkama diljem svijeta. Poznata je po kombiniranju različitih materijala, kao i skupocjenih i jeftinih odjevnih komada. Voli nositi marame i nakit, koje traži po second hand dućanima. Cijeni vintage odjeću te smatra kako pravi komadi nikada ne izlaze iz mode.

- Za svoju kćer čuvam odjeću koju sam ja nosila s 16 godina. Ja zapravo ništa od odjeće ne bacam jer se uvijek može ponovno iskombinirati - rekla je Kate Moss.

 Alexa Chung

Poznata po svom opuštenom, pomalo dječačkom stilu odijevanja, ova britanska televizijska voditeljica obožava modnu kući Chanel. Otkako je ova trendseterica postala zastupnica modne kuće Mulberry njihova se prodaja udvostručila. Vuneni džemperi odjevni su komad koji često nosi, te ih kombinira s tajicama ili trapericama. Njen je stil prepoznatljiv po udobnim, nikako preuskim komadima koji se po boji ili materijalu inače ne bi uparili, no kada ona to izvede izgledaju senzacionalno, komentiraju modni znalci. Nosi predimenzionirani nakit, a za svečane prilike elegantne duge haljine.

- Naravno da razmišljam o tome što ću odjenuti, ali u krivu ste ako mislite da sate provodim pred ogledalom - rekla je ova britanska modna ikona.

Diane Kruger

Finalistica Elite modela godine 1992. postala je glumice holivudske A liste, a s napretkom karijere doživjela je pravi modni procvat u smislu osobnog stila odijevanja. Za svečane prilike preferira vintage haljine, često u crnoj, bijeloj i bež boji. Najdraži dizajneri su joj Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli, Georgina Chapman i Marchesa. Ima istančan ukus za modu, naglašavaju modni stilisti. Kombinira eleganciju s imidžem urbane gradske djevojke. Voli nositi muške odijevne predmete s ultra ženstvenim komadima, te tako odaje profinjenost, sklonost eksperimentiranju i modnu zaigranost.

- Na Filmskom festivalu u Veneciji nosila sam jednu odjevnu kreaciju visoke mode. Bila je to haljina u koju sam se zaljubila na prvi pogled, no užasno nepraktična za nošenje. Cijelu večer sam jedva disala. Tako danas nosim isključivo udobne haljine - izjavila je ova glumica hvaljena stila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith