Obavijesti

Lifestyle

Komentari 37

Modni skauti XXS modele traže ispred klinike za anoreksiju

Modni skauti XXS modele traže ispred klinike za anoreksiju
4

Toliko mršave noge da se iznad koljena ne dodiruju ideal je modela veličine 0 koje agenti vrbuju ispred bolnice, a pristupilii su čak i djevojci koja je bila u kolicima

VIDEO

Anoreksične, bulimične i djevojke s drugim poremećajima u prehrani za liječnike su slučajevi kojima treba pomoći, no za modne agente plijen na kojemu mogu zaraditi. Liječnici iz stockholmskog Centra za poremećaje u prehrani, inače najveće švedske klinike za ovaj tip liječenja, zbog upornih modnih agenata morali su promijeniti pravila o šetnji pacijentica, piše Daily Mail.

- Jednoj pacijentici prišli su iako je zbog izgladnjivanja i slabog organizma bila u kolicima. Odvratan je način na koji ugrožavaju oporavak mladih djevojaka govoreći im da je njihova mršavost nešto poželjno, a ne bolesno - izjavila je dr. Anna-Maria af Sandeberg.

Mnoge od djevojaka kojima su modni skauti pristupili još su tinejdžerice, a vrbovali su ih kako bi postale XXS manekenke ili popularno nazvani modeli veličine 0.

- Neke djevojke u našoj klinici imaju indeks tjelesne težine 14, dok se normalnim smatra od 18,5 do 24,9 - kaže Sanderberg.

Dodaje kako ljudi iz modne industrije ciljaju njihovu klinku jer znaju da su djevojke unutra izuzetno mršave, a to je ono što današnji trendovi nameću. Poklonici tog izgleda, koji zahtijeva da noge budu toliko tanke da se međusobno ne dodiruju iznad koljena, čak su i na društvenoj mreži Twitter osnovali grupu "Rupa među bedrima".

Modna industrija je već dugo na meti kritika zbog promicanja nezdravog izgleda, no zakonskih sankcija i regulativa po tom pitanju još uvijek nema. Izuzetak je španjolska vlada koja je zabranila rad modelima čiji je indeks tjelesne težine manji od 18.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith