Lifestyle

Komentari 0

More i sunce su vam uništili kosu? Donosimo savjete kako oživjeti beživotne vlasi i frizuru

More i sunce su vam uništili kosu? Donosimo savjete kako oživjeti beživotne vlasi i frizuru

Spas za kosu, koju je nagrizla sol i posvijetlilo te osušilo sunce je ulje od makadamije i argana. No možete zaviriti i u kuhinju pa na kosu staviti malo kokosovog ulja

More i sunce ne gode kosi pa je nakon povratka s odmora treba posebno njegovati i paziti. Kosa je isušena pa je treba obnoviti.

POGLEDAJTE VIDEO (Izrada frizure s mermaid valovima u salonu Raptur):

Vlasi često pucaju ili cvjetaju pa ih treba osvježiti. Mnogi kažu da je upravo to savršeno vrijeme za odlazak frizeru. Isto tako, sunce je posvijetlilo kosu pa možete razmisliti i o novoj boji, koja može vratiti kosu u život.

Ako želite dubinski obnoviti kosu, postoje razni keratinski tretmani i kupke. Pomoći će vam i ulja od makadamije i argana. No zaviriti možete i u kuhinju po - kokosovo ulje. Ono je idealno za oporavak kose nakon odmora na moru jer je slično prirodnoj lipidnoj strukturi kose i sposobno je prodrijeti u kosu više od ostalih ulja.

Nanesite ga redovito, od dva do tri puta tjedno ako imate normalan tip kose, a rjeđe ako imate tanju kosu. Osim što čuva vlasi, olakšava češljanje i stiliziranje, povećava sjaj i sprečava kovrčanje. Sprečava i daljnje pucanje vrhova pa je dobar saveznik za ljepotu. Neki koriste organsko, nerafinirano ili čisto kokosovo ulje ravno iz staklenke kao tretman za kosu, a korisni su i regeneratori od kokosa.

Isto tako, kako biste spasili suhu kosu nakon mora nanesite barem jednom tjedno masku za hidrataciju kose. Masku je nužno držati od pet do deset minuta i zatim temeljito isprati kako bi bila djelotvorna.

Najčitaniji članci