Obavijesti

Lifestyle

Komentari 97

Na današnji petak 13. prestaje 100-godišnje vladanje Sotone?

Na petak 13. prije točno stotinu godina Gospa se posljednji put ukazala u Fatimi. Vizija pape Lava XIII. otkrila je tamu nad svijetom koja je prema vjerovanju počela prije 100 godina i sada bi trebala završiti

VIDEO

Prema legendi, papa Lav XIII. čuo je glas Sotone 13. listopada prije 133 godine, a prema vjerovanju vladavina zla počela je 33 godine kasnije. Na petak 13. 1917. godine, uz 'Čudo Sunca' Gospa se posljednji put ukazala u Fatimi. Vjeruje se kako je upravo 100-godišnjica ukazanja Gospe u Fatimi trenutak da se čovjek otvori za dobro, te da se time označi završetak stogodišnje vladavine Sotone koju je Papa vidio u viziji. 

Ako je suditi po viziji pape Lava XIII., rođenog kao Gioacchino Vincenzo Pecci, koju je doživio 13. listopada 1884. godine, na današnji dan, u petak, 13. listopada 2017. godine, završava stogodišnje razdoblje Sotone. Legenda kaže da je Lav XIII. točno 33 godine prije ukazanja Blažene Djevice Marije u portugalskom gradu Fatimi nakon slavljenja mise u vatikanskoj kapeli, na kojoj je sudjelovalo nekoliko kardinala i članova vatikanskog zbora, odjednom zastao u podnožju oltara.

Stajao je tamo desetak minuta, kao u transu, problijedivši, nakon čega je otišao u svoj red i sastavio molitvu sv. Mihovilu, piše portal Roman Catholic Man. Papa je smatrao da je molitva svetom Mihaelu arkanđelu i time cijeloj nebeskoj vojsci potrebna da bi se rastjerala tama koja se skupljala nad Vječni grad, Europu i cijeli svijet.

Sljedbenici pape Lava XIII. pojavu nacizma, fašizma i komunizma, kao i I. i II. svjetski rat smatraju jasnim dokazima da je imao pravo. Kad su Papu upitali što se dogodilo ispred oltara, objasnio je kako je, trenutak prije nego što je htio napustiti to mjesto, jasno čuo dva glasa: jedan ljubazan i nježan, drugi oštar i grub. Imao je dojam da dolaze iz blizine oltara. 

100 godina vladavine Sotone 

Grubi, grleni glas Sotone s ponosom je govorio kao da se obraća Gospodinu: "Ja mogu uništiti tvoju Crkvu", dok je blagi glas Gospodinov odgovorio: "Možeš li? Onda idi i učini to! "Po Papinom svjedočenju, Sotona je tada kazao: "Da bih to učinio, trebam više vremena i više snage", na što je Gospodin upitao: "Koliko vremena? Koliko snage?"

"Trebam 75 do 100 godina, i veću moć nad onima koji će se predati mojoj službi", odgovorio je tada Sotona, kojemu je Gospodin rekao: "Imaš vremena. Imaš i moć. Učini s njima ono što želiš". 

Vladavina Sotone počinje nakon 33 godine

Otprilike 33 godine nakon toga (što se smatra znakovitim, jer to je godina u kojoj je Isus Krist umro na križu) točnije 13. svibnja 1917. godine, u kraj visokog hrasta u Fatimi igralo se troje djece. Prvo su opazili dva svjetla koja su nalikovala bljesku, a onda je svjetlost poprimila lik žene.

Djevojčica s kojom je žena razgovarala, Lúcia Santos, opisala je da je bila odjevena u bijelo, sjajnija od sunca, te da se oko nje širilo svjetlo. Poručila da je se ne trebaju bojati, a potom ih zamolila da dolaze na isto to mjesto svakog trinaestog dana u mjesecu, u isto to vrijeme, šest mjeseci za redom. Prikazala je, među ostalim, strašnu viziju pakla te navijestila ratove, glad, ubojstva i progone.

U svome trećem ukazanju, nakon što je prikazala viziju pakla, Gospa je dala i sliku svijeta u kojem se događa veliki povratak ljudi Bogu. 

Čudo Sunca pred 70.000 ljudi 

Gospino posljednje ukazanje, čija se stota obljetnica navršava danas 13. listopada, dočekalo je oko 70.000 ljudi. Dok su gledali prema nebu, pred njima se pojavilo nešto što je danas poznato pod nazivom "Čudo Sunca": Poput velike vatrene kugle, Sunce se kretalo strelovitom brzinom i okretalo se oko svoje osi te prelijevalo u svjetlucavim tonovima u mnogo različitih boja.

Prema izjavama prisutnih, trajalo je oko 10 minuta, a svjedoci su svjetlo vidjeli i s udaljenosti od 40 kilometara. Kako je i obećala na početku ukazanja u Fatimi, Gospa je pri svom posljednjem ukazanju 13. listopada objavila svoje ime – Gospa od svete krunice. U svim ukazanjima zahtijevala je pokoru te da se molitvom krunice, izmoli mir u svijetu.

Sve ovisi koliko je čovjek otvorio vrata zlu 

Mnogi svećenici i promicatelji Božje riječi vjeruju kako je upravo 100-godišnjica ukazanja Gospe u Fatimi trenutak da se čovjek počne vraćati korijenima vjere i otvori za dobro, te da se time označi završetak stogodišnje vladavine Sotone.

- Kad gledam globalna događanja, teško mi je reći je li naša kolektivna svijest zaista sazrela za tu veliku promjenu. Sinovi tame uvijek su lukaviji od sinova svjetla i rekao bih da još uvijek često ne koristimo sve mogućnosti koje imamo, kaže velečasni Dražen Radigović, upravitelj Župe sv. Petra i Pavla u Kašini i utemeljitelj i duhovnik molitvene zajednice "Dobri pastir".

Radigović je jedan od najomiljenijih hrvatskih svećenika, kojeg mnogi vjernici smatraju istinskim karizmatikom, pa su njegove mise i propovijedi, kao i molitveni susreti uvijek izuzetno posjećeni. On podsjeća na to kako sve ovisi o tome koliko je čovjek otvorio vrata zlu - toliko loših stvari će primiti u srce i biti njihov rob. 

Upozorenje Gospe od Akite 13. listopada

Na godišnjicu Čudesa Sunca, 13. listopada 1973., Gospa od Akite, u ukazanju u Japanu, objavila je da će se rad đavla infiltrirati u Crkvu do te mjere da će kardinali raditi protiv kardinala, biskupi protiv biskupa, dok će demon pritisnuti mnoge svećenike i preuzeti im duše kako bi napustili služenje Gospodinu. Papa Benedikt XVI. u svojim je propovijedima upozorio da je pravi problem našeg doba odsutnost Boga, prikrivena praznom religioznosti. 

U petak 13.10.1307. godine uhićeni su vitezovi templari 

Francuski kralj Filip IV. Lijepi naredio je masovno uhićenje vitezova templara, puno ime im je bilo “Red siromašnih vitezova Krista i Salomonova hrama”, u Francuskom Kraljevstvu 13. listopada 1307. godine. Budući da je toga dana bio petak 13., smatra se da je praznovjerje o nesretnosti tog dana i datuma nastalo upravo zbog tog događaja. Uhićen je i sam veliki meštar Templarskog reda, znameniti Jacques de Molay, koji se zatekao u Parizu. Uhićen je u zoru toga dana, zajedno sa 60 svojih vitezova.

Veliki meštar Jacques de Molay spaljen je na lomači na jednom otočiću usred Seine u Parizu. Motiv francuskom kralju za uhićenje templara bila je činjenica da im je dugovao veliku svotu novaca. Uhićeni templari podvrgnuti su mučenju, pri kojem su mnogi na kraju priznali krivnju, uključivši pljuvanje na križ, odricanje Krista, idolatriju, sodomiju i opscene rituale. Papa Klement V. na nagovor kralja Filipa IV. Naredio je uhićenje svih templara u kršćanskom svijetu.  

Papa je želio čuti templarsku stranu priče, no Filip mu je zaprijetio vojnom silom, pa je Papa na kraju naredio raspuštanje Templarskog reda 1312. godine. Veliki meštar Jacques de Molay spaljen je na lomači na jednom otočiću usred rijeke Seine u Parizu. Legenda kaže da je Jacques de Molay bio spaljen na lomači te da je tada prokleo svoje progonitelje, francuskog kralja Filipa IV. i papu Klementa V., pozivajući ih da se "s njim pojave u roku od godine dana pred Božjim sudom". Klement V. umro je nakon mjesec dana, a kralj Filip živio je još osam mjeseci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...