Lifestyle

Komentari 3

Najbolje zemlje za odgoj djece: Hrvatska 24., a Slovenija 31.

Najbolje zemlje za odgoj djece: Hrvatska 24., a Slovenija 31.

Za Dansku su napisali da je najbolja zbog 'velikodušne politike rodiljnog i očinskog dopusta' te radi besplatne zdravstvene zaštite i obrazovanja, najgori za odgoj djece su uvjeti u Kazahstanu

Na ljestvici zemalja najboljih za odgoj djece skandinavske zemlje našle su se na vrhu - Danska je zauzela prvo mjesto, Švedska drugo, a Norveška treće. Za Dansku su napisali da je najbolja zbog 'velikodušne politike rodiljnog i očinskog dopusta' te radi besplatne zdravstvene zaštite i obrazovanja. 

POGLEDAJTE VIDEO o životu Hrvata u Švedskoj:

I Švedsku i Dansku su pohvalili kao države prijateljski orijentirane prema obitelji koje imaju jake programe socijalne skrbi i niske stope kriminala.

Četvrto mjesto zauzela je Kanada, peto Nizozemska, šesto Finska, sedmo Švicarska, osmo Novi Zeland, deveto Australija, a deseto Austrija.

Na listi se našlo 73 zemalja, a Hrvatska je zauzela 24. mjesto. Iza nas su se smjestili Slovenija na 31. mjesto i Srbija na 62. Najgorom državom za odgoj djece proglasili su Kazahstan.

Ocjenjivalo se 65 kategorija, od sigurnosti, jednakosti dohodaka, zdravstva do obrazovanja i ostalog.

Top 10 najboljih

Top 10 najgorih

Izvješće su napravili američki News & World Report, BAV grupa i Wharton škola Sveučilišta Pennsylvania. Popis svih zemalja možete pogledati OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci