Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Najčešće pogreške u čišćenju lica zbog kojih izgledate starije

Najčešće pogreške u čišćenju lica zbog kojih izgledate starije

Postoji niz starijih generacija koje su naučene lice prati vodom, dok mlađe generacije prekomjerno koriste agresivne proizvode za lice. Zlatno pravilo je biti nježan prema svojoj koži

VIDEO

Svakog dana možete se potapšati po leđima ako svake večeri skidate šminku i čistite lice, ali ako ne koristite odgovarajuće tehnike čišćenja, možete biti izloženi riziku od izbijanja prištića, pa čak i preranog starenja kože. A prema poznatoj doktorici i molekularnoj biologinji, doktorici Rozini Ali iz Liverpoola, učinak pogrešnog čišćenja lica je s godinama sve veći i gori.

- To je još gore nego ne skidanje šminke s lica u mladosti. Dobivate iste učinke kao i onda, začepljene pore, prištiće, koža je pojačano osjetljiva te je suha - rekla je. 

Young woman washing face

Ali što je još gore, šminka se taloži duboko u porama te vizualno naglašava već postojeće bore. Bolje je uopće ne nositi šminku, nego ju ne skidati s lica. 

Doktorica Ali za Femail je otkrila bitne korake kod skidanja šminke i čišćenja lica koji osiguravaju čistoću te mladenački izgled.

Bez trljanja, bez ribanja

Postoji niz starijih generacija koje su naučene lice prati vodom, dok mlađa generacija prekomjerno koristi agresivne proizvode za lice. Zlatno pravilo je biti nježan prema svojoj koži, a čišćenje treba biti ritual. Kod čišćenja, koža se ne smije trljati i ribati. Treba biti nježan, izbjegavati abrazivne pokrete, a nakon čišćenja i pranja lica na ručniku ne bi smjelo biti mrlja. 

Fotolia

8 najčešćih pogrešaka kod čišćenja lica

1. Umivam lice samo vodom: Voda nema sposobnost uklanjanja prljavština na bazi ulja poput šminke i viška sebuma, a pranje toplom ili vrućom vodom može i isušiti kožu.

2. Svakodnevni piling lica: To vjerojatno čini više štete nego koristi. Svakodnevni piling je potpuno nepotreban i može ostaviti kožu pretjerano osjetljivom, iziritiranom i skloniju izbijanju prištića.

Djevojke hrabro skratile kosu pa se oduševile novim izgledom
Djevojke hrabro skratile kosu pa se oduševile novim izgledom

3. Koristim običan sapun za pranje lica: Sapun može s lica skinuti njegova prirodna ulja, ostavljajući kožu suhom i napetom. Štoviše, sapuni narušavaju prirodnu pH vrijednost vaše kože.

4. Perem lice samo navečer: Tijekom spavanja bakterije se mogu s jastuka prenijeti na lice, isto kao i ulja i masnoća s kose te slina. Stoga je jako bitno ujutro oprati lice. 

5. Perem lice samo ujutro: Već smo napisali zašto je bitno prati lice ujutro, a pranje lica prije spavanja je obavezno. Šminka, ulja, smog, bakterije, prljavština i zagađenje nakupljaju se na licu tijekom cijelog dana, stoga je noćna njega lica neophodna.

6. Umivam lice toplom vodom: Pretjerano vruća voda isušuje lice i uništava osjetljivo tkivo i kožu lica. Tijekom rutinske njege lica koristite mlaku vodu.

Maske za svaki tip kose: Suhu, masnu, onu punu elektriciteta
Maske za svaki tip kose: Suhu, masnu, onu punu elektriciteta

7. Koristim bilo koje sredstvo za čišćenje lica: Bitno je koristiti pravo sredstvo za čišćenje lica, ono koje odgovara vašem tipu kože. Suha, masna, kombinirana ili normalna koža imaju sasvim drugačije potrebe. 

8. Umivam lice više od četiri puta dnevno: Iako se to možda nekom čini kao dobra ideja, pretjerano pranje može dovesti do povećane proizvodnje ulja na licu kako bi se nadoknadio učinak sušenja koji nastaje tijekom pranja.

S NJIMA MNOGI VARAJU U VEZI: Ovo su 3 najseksi horoskopska znaka kojima nitko ne može odoljeti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku