Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

Najljepši putujući par savjetuje kako putovati u vrijeme korone

Najljepši putujući par savjetuje kako putovati u vrijeme korone
4

Kako putovati u vrijeme pandemije, a da ne ugrožavamo živote drugih? Umjesto da se oslanjaju na tuđa iskustva, najslavniji putujući par Marie i Jake Snow su se po odgovor uputili sami

VIDEO

Tijekom lock downa Marie i Jake Snow sedam su mjeseci proveli na Baliju, što je ujedno i najduži period koji su proveli na jednom mjestu unazad četiri godine. Prije mjesec dana su se uputili u Grčku koju su proputovali od Atene do Santorinija. Nastavili su putovanje po Italiji, Nizozemskoj i trenutno se nalaze u Njemačkoj. Iskusili su što to znači biti odgovoran turist te kako se pridržavati regulativa koje propisuje svaka zemlja pojedinačno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:21

Savjeti za putovanja u doba korone Marie i Jakea Snowa:

1. Testirajte se (PCR /bris)

Testiranje će vam dati mir i spoznaju da možete putovati bez rizika i straha da ćete zaraziti druge, posebno rizičnu skupinu. Također ćete imati odgovarajuću dokumentaciju koju ćete pokazati zrakoplovnim kompanijama i graničnim kontrolama.

2. Držite fizičku distancu

Na aerodromima, u kafićima i restoranima potrebno je držati 2 metra udaljenosti od ljudi oko sebe. Usprkos vašoj odgovornosti imajte na umu da se većina zrakoplovnih kompanija i autobusa ne drži tih pravila te da i dalje smještaju putnike jednog tik uz drugog.

3. Prakticirajte visoke higijenske navike

Neka pranje vaših ruku sapunom traje najmanje 20 sekundi. Dobro je imati pri ruci malu putnu dozu sredstva za dezinfekciju ruku, u slučaju da nema toaleta na vidiku. Dani kada ste kihali u ruku ili rukav su prošlost. No novi trend ne bi trebalo biti kihanje u maske pa je dobro da imate papirnate maramice pri ruci. Diranje lica, posebno nosa, očiju i usta je potrebno izbjegavati.

4. Istražite aktualne regulative zemlje u koju putujete

Svaka zemlja ima svoja pravila, a ona su ovisno o razvoju pandemije sklona promjenama na dnevnoj bazi. To znači da trebate redovito pratiti izvore putem kojih zemlja u koju idete izvještava o tome. Oslonite se na službene stranice Vlade i Ministarstva zdravstva.

5. Pokaži poštovanje prema drugima

Začini sve ljubavlju i suosjećanjem za sve koji se nađu na  tvom putu. Nakon što smo napustili ružičasti balon na Baliju gdje se sve činilo prilično normalno, druge zemlje koje smo posjetili su bile u drugačijom stanju. Posljedice korona virusa su fizičke, psihičke i financijske. Važno je biti pozitivan i širiti to na ljude koji su upravo izgubili posao ili svoje voljene.

Zarađuju više od 10.000 eura mjesečno

Marie i Jake Snow su zbog COVID-19  restrikcija odgodili svoje vjenčanje koje je planirano na Baliju. Nisu im se mogle pridružiti obitelji iz Australije i Njemačke.

Sreli su se prije četiri godine na putovanju i od tada su nastavili putovati zajedno te su našli način kako da žive životom kojim žele.

U razgovoru za 24sata su objasnili kako putujući život nije puno skuplji od statičnog. Najam stana morate plaćati u svakom slučaju, ali ste rasterećeni računa za struju, Netflix i kredita za auto te drugih troškova života na jednoj lokaciji.

U početku nisu namjeravali zarađivati novac preko Instagrama i objave su bile isključivo za prijatelje i obitelj. No nakon dvije godine i gotovo milijun pratitelja rezultati su se počeli isplaćivati sami po sebi. Otkrili su nam kako danas zarađuju više od 10.000 eura mjesečno i tvrde da nikada nisu prihvatili angažman koji je odstupao od njihovih životnih pogleda. Zbog toga su radili sezonski posao u vinariji u Australiji koji im je za ostatak godine omogućio dovoljno novca za putovanja. Ističu kako iz tih razloga njihova socijalna odgovornost nije ovisila o tome hoće li zaraditi nešto putem Instagrama i nisu bili prisiljeni uzimati novce od brendova koji ne rezoniraju s njima.

- U tome je greška puno manjih Influencera koji misle da moraju surađivati s brendovima i promovirati produkte za koje ih istinski nije briga. Tvoj brend treba biti vrjedniji od nečijeg drugog brenda, ne trebaš biti nečija igračka osim ako ne rezonira s onim što predstavljaš i vrijednostima koje podržavaš – kaže Marie, koja je upravo lansirala održivu ekološku i etički odgovornu kolekciju odjeće u Rove Byron Bayu.

- Da nam recimo pristupi neki brand s proizvodom koji nije zdrav za djecu i ponudi milijun dolara ne bi stavili svoje lice na to u svrhu promocije – rekao je Jake koji je upravo u jednom restoranu na Baliju kreirao veganski jelovnik što reflektira njegov način prehrane i životnu filozofiju. 

Na svojim putovanjima 2018. godine su posjetili Hrvatsku s finalnim zaključkom da je Hrvatska divna, ali još uvijek podcijenjena kao destinacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith