Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Najutjecajniji roman strave i užasa u novom izdanju

Najutjecajniji roman strave i užasa u novom izdanju
1

Priča koja sve naše strahove izvlači na površinu

VIDEO

Opčinjavajuće. Zastrašujuće. Genijalno. Epsko. Divovsko. Veličanstveno. Ovo samo su neki od brojnih epiteta kojima je kritika pozdravila Kingov najambiciozniji projekt. Ono je remek-djelo i moderni klasik čija popularnost ne blijedi već trideset godina.

Čega se najviše bojimo? Što bi se dogodilo kad bismo skupili svoje najgore noćne more na jedno mjesto – u jedno biće? Što nas je najviše plašilo kad smo bili djeca i čega se najviše bojimo kao odrasli? Ovo su temelji na kojima se razvijala zamisao za roman o sedmero odraslih osoba koji su pozvani u rodni grad kako bi se suočili s noćnom morom nastalom u njihovu djetinjstvu... s bezimenim zlom koje zovu ONO.

Vjerojatno najznačajnije djelo Stephena Kinga, neupitnoga kralja strave, Ono se toliko uvuklo u popularnu kulturu da je doživjelo već dvije ekranizacije. Najnoviji film, prvo poglavlje duologije, koji je u kinima izašao na jesen 2017. godine, bio je toliko uspješan da je postao prvi film strave u povijesti po zaradi diljem svijeta.

U razdoblju od jeseni 1957. do ljeta 1958., u Derryju, u američkoj državi Maine, nestalo je ili ubijeno mnoštvo djece. Po završetku škole, sedmero jedanaestogodišnjaka počinje istraživati što se krije iza misterioznih zločina. Ali ne moraju dugo razmišljati, jer duboko u sebi već znaju što je uzrok svega zla, jer je svatko od njih preživio zastrašujući i opasan susret s drevnim čudovištem, koje djeca zovu jednostavno Ono. To nadnaravno biće kreće se podzemljem grada Derryja i hrani se djecom... Iako Ono može mijenjati oblik po želji, najčešće se djeci predstavlja kao klaun Pennywise. Bill Denbrough, čiji je mlađi brat bio prva žrtva ubojitog Pennywisea, vodi Beverly, Richieja,Eddieja, Stana, Bena i Mikea u naizgled samoubilačku misiju.

Dvadeset sedam godina poslije, jedan telefonski poziv uzdrmat će živote sada odraslih članova Kluba gubitnika koji su pozvani još jednom suočiti se s Onim (i vlastitim čudovištima) i poraziti ga jednom zauvijek.

Drugo poglavlje najnovije ekranizacije priče očekuje se u rujnu 2019., ali oni koji ne znaju što će se dogoditi mogu uživati u novom izdanju na hrvatskome jeziku, koje će se pojaviti u svim knjižarama od 25.10.2018. po cijeni od 169,00 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa