Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
32 komentara

Nakon ugriza krpelja ostala je paralizirana, jedva je govorila

Tvar iz sline krpelja prouzročila je paralizu kod 5-godišnje djevojčice - zaključili su to liječnici nakon što su malenoj napravili analizu krvi i CT glave. Krpelj se učvrstio na njezinoj glavi

32 komentara

Majka 5-godišnje djevojčice Kailyn iz SAD-a preznojila se i problijedila kada je kćer u srijedu prošloga tjedna probudila kako bi je spremila za malu školu.

Malena nije mogla micati nogama, bila je paralizirana. Najprije je pomislila da se radi samo o utrnuću od nezgodnog položaja dok je spavala, ali tada je shvatila da djevojčica ima problema i s govorom. 

Objavljuje Jessica Griffin6. lipnja 2018

Panično ju je počela pregledavati kada joj je pažnju privuklo nešto na njezinoj glavi, bio je to krpelj koji se čvrsto držao za kožu. 

U bolnici su joj napravili analizu krvi i CT glave i zaključili da je krpelj uzrok paralize, preciznije neurotoksin - tvar koja djeluje poput anestetika, a nalazi se u njegovoj slini.  

Objavljuje Jessica Griffin6. lipnja 2018

- Dan prije smo došli kući i sve je bilo normalno. Okupala se i oprala kosu, krpelja na njoj nisam vidjela. Drugi dan ujutro stala je nogama na pod i pala, nije mogla stajati niti hodati - ispričala je majka Jessica Griffin, a prenosi MS News Now.

Liječnici su smirili uspaničenu majku rekavši joj da će se sve vratiti u normalu najkasnije za 24sata. I zaista, djevojčica se oporavila.

Objavljuje Jessica Griffin6. lipnja 2018

Jessica je objavila svoje iskustvo na Facebooku kako bi upozorila druge da ne shvaćaju krpelje olako te da dobro pregledaju svoju djecu na kraju dana, posebno ako su bila negdje u prirodi. 

Napomenula je da je prije odlaska s kćeri u Hitnu pomoć, krpelja izvadila i spremila ga u vrećicu, kako bi liječnici imali priliku vidjeti je li zaražen.

Objavljuje Jessica Griffin6. lipnja 2018

Inače, krpelji znaju satima hodati po tijelu dok ne nađu pogodno mjesto za ubod. Sama procedura probadanja kože traje desetak minuta, a žrtva to ne osjeća upravo zbog neurotoksina u slini.

VIDI OVO: 4 spolne bolesti koje se mogu dobiti i uz korištenje kondoma.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message