Obavijesti

Lifestyle

Komentari 33

Napali ga jer je napravio kuću od zrcala: 'To je zamka za ptice'

Napali ga jer je napravio kuću od zrcala: 'To je zamka za ptice'

Američki umjetnik Doug Aitken dizajnirao je kuću Mirage od zrcala, tako da odražava ono što se događa u okolišu. Zbog reflektirajućeg izgleda našla se na udaru kritika jer bi se ptice mogle zabijati u nju

VIDEO

Kuća koja se nalazi u švicarskim Alpama u potpunosti je stopljena s prirodom. U jednom trenutku izgleda kao da je riječ o okviru za sliku koja odražava okoliš, a već u idućem kada se podigne povjetarac ili preleti ptica postaje živa slika koja se mijenja iz trena u tren.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ella Dvornik seli u Istru 01:33

Međutim, ljubitelji ptica s ovim projektom nisu oduševljeni, a mnogi su izrazili zabrinutost kako bi se ptice mogle nesvjesno zabiti u reflektirajuće zidove.

- Dragi arhitektu, dizajneru i vlasniku, ako želiš da se kuća stopi s okolišom, sagradi ju od kamena i sa travnatim krovom. Takvo nešto bi bilo puno ljepše za jadne ptice, ovo je zamka za sve što leti u blizini. Da sam bogat kupio bih ju samo da ju srušim - jedan je komentirao.

- Koliko koštaju ploče zrcala? Pitam zato jer će postupak zamjene puno koštati s obzirom na jadne ptice koje će se tamo srušiti - drugi je nadodao.  

Vlasnik kuće je u razgovoru sa magazinom Dezeen rekao kako su provedene mjere kako bi se osiguralo da zgrada bude vidljiva pticama.

- U izgradnji instalacija surađivali smo s Vogelwarteom Sempachom (Švicarskim društvom za zaštitu ptica) te smo na fasadu dodali vodoravne crne crte svaka tri centimetra kako bi pticama zgrada bila vidljiva i kako se ne bi zabijale u nju - rekao je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea (@lichtmalerei)

Međutim, mnogi nisu uvjereni da su te mjere dovoljne za zaštitu lokalnih ptica, a jedan čitatelj komentirao je: 'Teško mi je za povjerovati da se u ovo ne zabijaju ptice. One udaraju u moje prozore, koji nisu toliko reflektirajući, čak i s naljepnicama i okvirom koji dijeli prozor', piše Unilad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje