Lifestyle

Komentari 6

Napravili masku za lice od koje se navodno naočale ne magle

Napravili masku za lice od koje se navodno naočale ne magle

Na YouTubeu se pojavilo više videa u kojima je pokazano kako napraviti masku od tkanine od koje se naočale neće zamagliti. Tajna je u posebno iskrojenom dodatku za nos

Svi koji nose naočale znaju koliko je nezgodno kada im se zamagle, a u današnje doba bolesti i pandemije to se događa češće nego ikad. Stavljanje zaštitne maske na lice kod mnogih rezultira zamagljivanjem naočala pa čak i kod našeg premijera koji ih u zadnje vrijeme skida dok razgovara s novinarima jer se zamagle u sekundi.

Na YouTubeu se pojavilo više videa u kojima pokazuju kako napraviti masku od tkanine od koje se naočale neće zamagliti. Tajna je u posebno iskrojenom dodatku za nos koji preusmjerava zrak koji izdišemo dalje od naočala.

Pogledajte kako možete sami izraditi takvu masku, nije komplicirano:

Na OVOJ STRANICI možete pronaći detaljni kroj za ovu masku.

Trik kako da se naočale ne magle zimi, kad uđete u topli prostor

Ne može biti jednostavnije - uzmite mekanu krpicu, na nju stavite malo sredstva za pranje posuđa pa prebrišite stakla na naočalama. Ostavite da se osuši 15 minuta pa prebrišite krpicom od mikrofibre.

Na staklima će ostati zaštitni sloj koji će ih štititi od zamagljivanja - što je posebno korisno u ovim hladnima danima kada se naočale zamagle u sekundi nakon što se iz hladnoće uđe u topli prostor.

Najčitaniji članci