Za ovu tortu vam treba svega nekoliko sastojaka, a vrlo je laka za pripremu. Peče se 30 do 40 minuta na 180°C, a možete ju poslužiti sa sladoledom od vanilije, voćem, šlagom ili šećerom u prahu
Napravite čokoladnu brownie tortu: Brza je, lagana i sočna!
Ako volite čokoladu onda je ovaj recept za čokoladnu brownie tortu idealan za vas. Osim što je jednostavan i brz, jako je ukusan i fin. Možete ga servirati sa sladoledom od vanilije.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
225 g tamne čokolade, izrezati ju na komade
175 g maslaca
200 g šećera u prahu
3 srednje velika jaja, odvojite žumanjke i bjelanjke
65 g brašna
50 g nasjeckanih oraha
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Kalup za tortu promjera 20 do 25 cm namažite i obložite papirom za pečenje.
2. Stavite maslac, 175g nasjeckane čokolade i šećer u posudu i pustite da se otopi na niskoj temperaturi. Redovito miješajte da ništa ne zagori. Kad se sve otopi, pustite da se smjesa ohladi.
3. U ohlađenu čokoladnu smjesu umiješajte žumanjke, a zatim dodajte brašno, orahe i preostale komade čokolade.
4. U posebnoj zdjeli umutite bjelanjke dok se ne pretvore u snijeg. Zatim pažljivo stavite bjelanjak u čokoladnu smjesu.
5. Ulijte smjesu u tepsiju i pecite na sredini pećnice 35 do 40 minuta dok se ne dobije svjetla kora. Zatim pospite šećerom u prahu, stavite šlag ili poslužite sa sladoledom od vanilije, piše Glamour.