Lifestyle

Komentari 1

Narasle mu grudi od lijeka, sud presudio 8 milijardi $ odštete

Narasle mu grudi od lijeka, sud presudio 8 milijardi $ odštete

Murrayu su liječnici propisali antipsihotik još 2003. kada je imao deveet godina jer mu je dijagnosticirana bolest iz spektra autizma. S vremenom su mu grudi narasle, a to nije navedeno u nuspojavama

Nicholas Murray (26) tužio je Johnson & Johnson i njegovu podružnicu Janssen zbog toga što su mu se zbog uzimanja lijeka Risperdala povećale grudi. 

Njemu su liječnici propisali navedeni psihotik još 2003. kada je imao samo devet godina jer mu je dijagnosticirana bolest iz spektra autizma. 

Tvrtka je u priopćenju ocijenila da je odšteta "daleko nesrazmjerna", s obzirom da je prvostupanjski sud dodijelio Murrayu 680.000 dolara.

POGLEDAJ VIDEO:

No sud u Pennsylvaniji odlučio je u utorak da američki farmaceutski div Johnson & Johnson mora platiti osam milijardi dolara odštete zbog toga što nije upozorio da njihov antipsihotik može dovesti do rasta grudi u muškaraca.

"Kompanija je uvjerena da će presuda pasti", kažu u Johnsonu & Johnsonu i optužuju sud da obrani nije dopustio da iznese ključne dolaze.

Tvrtka je suočena s nizom tužbi u više američkih saveznih država jer nije na pravilan način upozorila na nuspojave Risperdala, koji se prepisuje oboljelima od shizofrenije i bipolarnog poremećaja.

Taj lijek, koji je Agencija za hranu i lijekove odobrila 1983., prošle je godine zaradio 737 milijuna dolara. (ms)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci