Lifestyle

Komentari 9

Ne kupuje uloške, već umjesto njih koristi tuđe stare čarape!

Ne kupuje uloške, već umjesto njih koristi tuđe stare čarape!

Rokerica Goldy Locks bila je prisiljena okrenuti svaki novčić na početku karijere, a sad joj je to prešlo u naviku i dovelo do posve bizarnog ponašanja u mnogim svakodnevnim situacijama

Goldy Locks glavna je pjevačica rock sastava, a prijatelji je poznaju kao vrlo štedljivu osobu. Sama za sebe kaže kako je u vrijeme kad je počela nastupati s bendom imala vrlo ograničene financije, pa je zbog toga postala opsjednuta štednjom i razvila vrlo neobične navike. 

POGLEDAJTE VIDEO: Škotski parlament odlučio: Higijenski ulošci za žene postaju besplatni

- Uvijek tražim način da uštedim svaki novčić, mrzim trošiti na ono na što ne moram - kazala je u izjavi za TLC-ovu emisiju Extreme Cheapskates. U nekim je stvarima doista otišla u krajnost. Njena najneobičnija navika vezana je uz osobnu higijenu.  

- Žene troše 200 do 300 američkih dolara godišnje (između 1247 i 1870 kuna) na proizvode za žensku higijenu, što je prevara - kaže žena koja da bi uštedjela umjesto higijenskih uložaka ili tampona koristi - stare čarape. Štoviše, ni njih ne kupuje, već redovito odlazi u praonicu rublja, gdje preuzima stare čarape kojima se izgubio par i drugu izgubljenu imovinu, prenosi The Sun.

- Ljudi se smiju kad kažem da čarape koristim kao higijenske uloške, ali moj je način isplativiji i ekološki prihvatljiviji - tvrdi.  Dodaje da ima perilicu i sušilicu rublja, ali izbjegava prati ako nema potrebnu količinu rublja, jer jednim pranjem u praonici potroši 3 do 5 dolara (18,7 do 31,2 kune) za vodu i struju. 

Pjevačica u baru nikada neće platiti piće, ali će zato iscijediti piće iz drugih čaša i podmetača te njime napuniti čašicu. Ni na benzin ne želi potrošiti više nego što treba, već je dogovorila s kolegama da joj za svaku prijeđenu milju daju oko 56 centi (3,49 kuna).

Nikada ne spušta stakla u svom kombiju, jer se time troši više energije za hlađenje ili zagrijavanje automobila, a i dodatni otpor, zbog kojega kombi mora jače 'povući'. Njena je procjena da uz sve te mjere mjesečno samo na troškovima automobila uštedi oko 725 dolara (4520 kuna). 

Iako to mnogima izgleda smiješno i Goldy se suočava s neugodnim komentarima, ne planira mijenjati svoje navike.

- Strastvena sam prema štednji kao i prema glazbi, gledam na to kao na stil života i nije me briga što drugi misle o tome - objašnjava.