Lifestyle

Komentari 259

Nezaboravan seks jedan je od najboljih darova, dogovorite se

Nezaboravan seks jedan je od najboljih darova, dogovorite se

Svi ćemo se najviše sjećati vremena i energija koju je netko u nas uložio, pogotovo kad je riječ o partneru u ljubavnoj vezi - ispričao je klinički psiholog dr. Seth Meyers i otkrio par 'seks strategija'

Planiranje seksa na godišnjicu ili na rođendan može zvučati kao klišej koji je bio popularan prije više od desetljeća, no to samo znači da taj dan treba biti malo kreativniji - jer je nezaboravan seks jedan od najboljih poklona, barem tako tvrdi seksualna terapeutkinja dr. Sc. Kristie Overstreet.

- To osobito vrijedi u dugogodišnjim vezama, kad stvari mogu postati malo monotone - kaže.

Ali popravljanje igre za posebnu priliku također može povećati pritisak. No dr. Overstreet tvrdi da je često dovoljno samo uložiti malo više napora nego inače - poput slanja seksi poruku partneru. 

Couple having sex on bed

- Svi ćemo se najviše sjećati vremena i energija koju je netko u nas uložio, pogotovo kad je riječ o partneru u ljubavnoj vezi - kaže klinički psiholog dr. Seth Meyers, pa savjetuje par strategija koje će vam seks na poseban dan učiniti još posebnijim.

Stvorite ugođaj uz svjetlo svijeće

Ne treba zapaliti kuću svijećama ni posvuda rasuti latice ruža, ali postoji nekoliko pametnih načina za stvaranje ugođaja - a jedan od njih uključuje svjetlost svijeća. Umjesto da kupite 50-ak pakiranja i izazovete požar, uložite u samo jednu svijeću - ona je dar i scenografija, sve u jednom.

Usporite na putu 'prema dolje'

Naravno da svi žele da partner(ica) dođe do vrhunca, ali nemojte žuriti tijekom predigre, kaže Mayers.

- Uložite dodatni napor i provedite više vremena ljubeći i dodirujući partnera, bez cilja što bržeg orgazma li čak bez penetracije - savjetuje Meyers jer, što manje osjeća pritisak za vrhunac, više će moći uživati što i orgazam čini vjerojatnijim.

Stručnjakinja za odnose Sadie Allison predlaže da kupite bocu ulja za masažu i da dodirnete svaki centimetar kože na njenom tijelu, od ušiju do stopala. 

Igrajte se s pozama

Rođendan ili obljetnica (ili Valentinovo) može biti prilika za isprobati novu pozu, koja možda i odskače od uobičajenih.

- To ne znači da trebate instalirati viseću ljuljačku za seks, ali možete se poigrati i povući partnericu tako da joj je stražnjica na rubu kreveta, a vi na nogama - ako imate toliko izdržljivosti, što vama daje prostora za jako duboku stimulaciju - kaže Allison.

Couple kissing

Skupa ocijenite seks igračake

Bez obzira na to jeste li ih već koristili u ovakvom 'zakazanom seksu', uvođenje nove igračke koja vas oboje stimulira povećava doživljaj pa Allison preporučuje da potražite nešto 'za dvoje' - ali pripazite na veličine i uvijek koristite lubrikant. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU VIDEO SERIJALA 'ZENZANCIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:


 

Najčitaniji članci