Obavijesti

Lifestyle

Nezaboravni vikend zajamčen: Aktivnosti koje nudi Dalmacija

Nezaboravni vikend zajamčen: Aktivnosti koje nudi Dalmacija
7

Od sjevera Dalmacije prema njezinom jugu nudi vam se pregršt aktivnosti na kopnu i moru. Rafting, ronjenje, planinarenje s pogledom na more - izbor je vaš

VIDEO

Prekrasno vrijeme možemo iskoristiti na mnogo načina, a još kad su nam more i Dalmacija blizu, kvalitetno provedeni produženi vikend zasigurno će vam dugo ostati u sjećanju. Što sve možete raditi u paru, s obitelji ili prijateljima u Dalmaciji i na njezinim otocima donosimo u pregledu atraktivnih ponuda za vaš aktivni odmor pun života.

Sjever Dalmacije nudi aktivnosti u vodi i u zraku

Sjeverna Dalmacija nudi brojne aktivnosti za uzbudljivi produženi vikend i godišnji odmor. Primjerice, spektakularan pogled sa šetnice uz kanal Sv. Ante poseban je prizor koji se ne zaboravlja.

Obližnje Vodice raj su za bicikliste s devet uređenih staza. Na području Šibenika djeluju brojni ronilački centri uz čiju pomoć ćete nastaviti otkrivati tajne jadranskog primorja, a za one koji vole dozu adrenalina posebna poslastica - kajakarenje kanjonom rijeke Čikole.  Šibenik nudi i iskustvo jahanja u dva konjička kluba, a o svemu više pročitajte ovdje

Biogradska rivijera - od Robinsona do tenisa

Rivijera Biograda na moru zaista je raj za posjetitelje željne aktivnog odmora. Ljubitelje tenisa razveselit će teniski tereni u borovoj šumi samo desetak minuta pješice od samog grada. Obližnji otok Pašman, koji nudi robinzonski odmor na svojoj južnoj obali, istražite vozeći se biciklističkim stazama, udahnite mirise aromatičnog bilja pa s prekrasnih vidikovaca pozdravite božanstvene Kornate uz spektakularan zalazak sunca.

Više o Pašmanu i zašto ga nazivaju 'otokom bez granica' pročitajte ovdje

Područje Trogira već stoljećima privlači ljubitelje bioraznolikosti, koja je na ovom dijelu Jadrana, kažu mnogi, jedno od najljepših na svijetu. Brojne ronilačke lokacije ovog dalmatinskog bisera otkrit će vam podmorne spilje, potonule brodove i njihove zanimljive priče. Kaštela, Trogir i Okrug nude više od 30 zanimljivih istraživačkih lokacija pod morem, sa spektakularnim podmornim zidovima prepunim šarolikih koralja, spužvi, riba i drugih morskih bića.  

U blizini su prekrasni krajolici Nacionalnih parkova Krke i Kornata koje ne smijete propustiti. 

NP Krka obuhvaća najljepši tok rijeke Krke te donji tok rijeke Čikole. Ovo područje netaknute prirode prekrasno je za šetnje i kulisa za divne fotografije koje ćete snimiti sa svojim najbližima. 

Cetinu iskustite kroz rafting ili zip-line

Za ljubitelje adrenalina, obitelj na produženom vikendu povedite na rafting rijekom Cetinom. Trosatna rafting avantura oduševit će vas slikovitim krajolikom Cetine - njezini duboki kanjoni, pećine i okolne šume jednostavno oduzimaju dah. 

Od adrenalinske zabave posebno će vam se svidjeti 'zip-line', odnosno spuštanje kanjonom niz čelično uže. Samo tri kilometra od obalnog grada Omiša, zip-line počinje u kanjonu Cetine i sastoji se od osam žica ukupne dužine 2100 metara.

Splitske otoke razgledajte iz zraka, zaronite oko Šolte

Splitska rivijera čaroban je spoj planina, mora i rijeka. Brojni padobranski klubovi pružaju vam priliku da odvažno uronite u ljepote ovog kraja iz zraka.

Otoci Šolta i Brač također nude brojne aktivnosti. Kako smo još uvijek na Jadranu, i otok Šolta ima zanimljivo podmorje koje svakako vrijedi istražiti. Južna strana nudi spektakularne prizore morskog života, kako za početnike, tako i za iskusnije ronioce. 

Brač je idealan jedrenje na dasci u kristalnom moru ispred Zlatnog rata. S vrha otoka, s Vidove gore, otisnite se  u paragliding i stvorite uspomenu za cijeli život gledajući arhipelag iz zraka. Preferirate li aktivnosti s manje adrenalina, uvijek možete otići na pješački izlet do Dragonjine spilje ili pustinje Blaca te razgledati antičke kamenolome pod Škripom šećući putem prolazeći kroz očuvane maslinike. 

Uspon na Biokovo završava spektakularnim pogledom

Aktivni turizam jedna je od odlika Biokova, drugog planinskog lanca po veličini u Hrvatskoj, smještenog uz samo more, ponad Makarske i njezine rivijere. Jedan od ukupno 11 hrvatskih parkova prirode proteže se između rijeka Cetine i Neretve i često je destinacija raznih sportskih priprema što govori i više nego dovoljno. Najviša cesta u Hrvatskoj, Biokovska cesta, vrluda prema vrhu masiva kroz mirisnu borovu šumu i dalmatinski krš do vrha Vošac odakle se pruža nezaboravni pogled na makarsko primorje, otoke i zaleđe Biokova. Završava na vrhu sv. Jure na visini od 1762 metra do kojeg možete doći poučnim stazama pogodnim za planinarenje, hodanje i bicikliranje iz Baške vode, Zagvozda, Brela, Podgore i Vrgorca. 

Adrenalinski ovisnici mogu se okušati u ronjenju, daskanju i parasailingu. Nikako nemojte zaobići fenomene Crveno i Modro jezero, jedinstvene u Europi. 

A sada prava poslastica - rijeka Neretva. Njezini nepregledni rukavci i pritoci u vama će probuditi pravog malenog pustolova. Oduševit će vas vožnja kajakom, a delta Neretve mnogima je idealna destinacija za kiteboarding i windsurfing.

Pelješac i Korčula poslastica su s juga

Poluotok Pelješac i otok Korčula osim po finim vinima poznati su i po brojnim mogućnostima za aktivni odmor. Zapadni dio Pelješca idealan je za surfanje zbog vjetrova koji podižu idealne valove, ali i za druge vodene sportove koji traže podršku vjetra. Ako više volite aktivnosti na kopnu, poseban doživljaj pružit će vam staze Općine Orebić koje vas vode do vrha sv. Ilije s kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda na Mediteranu. 

Pješačke staze ispresjecaju i otok Korčulu o kojima više možete doznati ovdje 

Više informacija o aktivnom odmoru i brojnim mogućnostima koje nude razni dijelovi Hrvatske potražite na Hrvatska.hr.

I zapamtite - ne ispunjavajte život danima, ispunite dane životom!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Jedrima istražite obale Istre i divne otoke Kvarnera i Zadra
RAJ ZA NAUTIČARE

Jedrima istražite obale Istre i divne otoke Kvarnera i Zadra

Ljubitelji jedrenja na hrvatskoj obali naći će sve što trebaju - povoljne vjetrove, brojne sigurne lučice i marine te avanturu života obogaćenu prekrasnom prirodom

Produženi vikend koji dolazi iskoristite za aktivni odmor
ISTRA, KVARNER I GORJE

Produženi vikend koji dolazi iskoristite za aktivni odmor

Žudite za šetnjom, planinarenjem, nečim novim poput ronjenja ili nečim što će vam izazvati navalu adrenalina? Što god vas zanima pronađite u Istri, otocima Kvarnera ili u svježini Like i Gorskog kotara
Zabava zajamčena: Dani otvorenih vrata u Fun parku
KAMO ZA VIKEND

Zabava zajamčena: Dani otvorenih vrata u Fun parku

Fun park Biograd nudi pravo vikend osvježenje. Idealna je to prilika da isplanirate najzabavniji i vikend i dobro se provedete