Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Nije se htjela udati dok joj ne odrežu rog sa glave, plakala je

Već sam u svojoj karijeri viđala kožne rogove, ali ovo je najveći do sad, rekla je dermatologinja dr. Sandri Lee koja je nesretnoj ženi izraslinu uklonila pred kamerama

VIDEO

Lisa (43) iz SAD-a na glavi je imala izraslinu nalik na rog više od godinu dana. U medicini se ta pojava naziva - kožni rog. Njezina priča objavljena je na televiziji TLC.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Raste svakog dana i ponekad je vrlo bolno. Ne želim da to itko vidi pa pokušavam sakriti to kosom. Kome još raste rog iz glave - rekla je u suzama prije nego joj je dermatologinja dr. Sandri Lee uklonila rog pred kamerama.

Toliko joj je bilo neugodno zbog izrasline da je odgodila vjenčanje za svojeg zaručnika s kojim je u vezi pet godina. Osim što se sramila izgleda, strahovala je i da bi se moglo raditi o zloćudnom tumoru te da će njezina kći ostati sama.

Dermatologinja joj je rekla da razloga za brigu nema, prenosi Daily Mail.

- Već sam u svojoj karijeri viđala kožne rogove, ali ovo je najveći do sad - rekla je dr. Lee.

Lisa je na kraju prokomentirala kako joj je žao što prije nije potražila stručnu pomoć, posebno zbog toga što je zahvat uklanjanja trajao samo pola sata.

- Osjećam se sretno što toga više nema, mogu krenuti dalje sa životom, nositi kosu kako želim i vjenčati se - kazala je.

Dvije godine tvrdili su da ima infekciju kože, a ubijao ju je rak
Dvije godine tvrdili su da ima infekciju kože, a ubijao ju je rak

Što je kožni rog?

To je vrsta lezije ili izrasline koja se sastoji od keratina, proteina koji čini gornji sloj kože i ključni je sastojak kose i noktiju. Pojavljuje se i kod muškaraca i žena, posebno kod onih starijih od 60 godina. Kožni rogovi su uglavnom benigni, ali rijetko mogu biti prekancerogeni i kancerogeni.

Jedan od uzroka, nagađaju stručnjaci, može biti duža izloženost sunčevoj svjetlosti ili virusnim bradavicama kojima je uzrok HPV virus, no priznaju da je točan uzrok ipak nepoznat.

Može se pojaviti i na licu te nekom drugom dijelu tijela, a veličina varira od nekoliko milimetara pa sve do više centimetara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu
LIJEČNICI UPOZORAVAJU

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu

Županijska bolnica u Čakovcu građanima je poslala upozorenje da se čuvaju crijevnih viroza, koje su uobičajene u ovo doba godine, a karakteriziraju ih povraćanje, proljev, povišena temperatura i bol u trbuhu

Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3.: Lavovi neka se čuvaju tračeva, Ribe očekuje ljubav
ŠTO SU ZVIJEZDE 'ZAKUHALE'?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3.: Lavovi neka se čuvaju tračeva, Ribe očekuje ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'
VELIKA OBITELJ

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'

Najveća britanska obitelj ima puno posla, kod njih djeca imaju djecu, a oni sami imaju najmlađe dijete od samo 3 godine. Obitelj će postati još veća