Rastopljenom čokoladom punite krafne, prelijte je preko keksa ili biskvita. Ostatke glazure od pravljenja kolača iskoristite za dobivanje novih ili nešto drugačijih slastica
Ništa se ne baca - od ostatka glazure do superbrzih slastica
S viškom glazure valja biti pažljiv. Brzo se suši pa je treba prekriti mokrom krpom i ostaviti u hladnjaku. Ako se stisne ubacite je u mikrovalnu pećnicu ili ostavite na sobnoj temperaturi da ponovno postane tekuća. Ako vam je ostao višak, njome možete ukrasiti kupovne krafne ili obično slatko tijesto.
U zdjelice odvojite po nekoliko žlica glazure, pa dodajte par kapi jestive boje po želji. Ostavite da se osuši i uživajte. Višak glazure može poslužiti i kao malo drugačiji umak na kućnim zabavama. Slatke štapiće poslužite pored zdjelice s glazurom, a dodati je možete i u napitke. Pripremite fini voćni smoothie i dodajte par žlica glazure.
I kupovne kekse možete unikatno ukrasiti viškom glazure, zamotati u prozirni ukrasni papir pa pokloniti, a dobro će se slagati i s voćem. Primjerice, pomiješajte naranče, kivi, jabuke i drugo omiljeno voće pa pomiješajte s glazurom. Ako je potrebno možete dodati još malo šećera. Ohladite u hladnjaku i uživajte u novom okusu.