Lifestyle

Komentari 1

Nizozemske ljepote: Od polja tulipana do kućica na jezeru

Nizozemske ljepote: Od polja tulipana do kućica na jezeru

Osim tulipana koji nas odmah podsjete na Nizozemsku, u njoj možemo pronaći i druge ljepote koje svakodnevno privlače pozornost posjetitelja ali i lokalnog stanovništva

Nizozemska, zemlja poznata po tulipanima, vjetrenjačama i šarenim kućama skriva mnoge ljepote. Kultura, magićni krajolici, umjetnost i arhitektura jednostavno će vas ostaviti bez riječi. Ovih nekoliko nizozemskih ljepota svakako treba posjetiti prilikom dolaska u Nizozemsku:

POGLEDAJTE VIDEO: Izlazak u prirodu

1. Giethoorn

Ovo selo izgleda kao iz bajke. Nalazi se na vodi, ima puno malih mostića, a dobio je i nadimak 'nizozemska Venecija'. U tom mjestu nema ceste, a sav prijevoz odvija se na vodi. 

2. Dvorac Duivenvoorde

Nalazi se u gradu Voorschoten, Južna Holandija, u Nizozemskoj. Prvi put se spominje 1226. godine, što ga čini jednim od najstarijih dvoraca u Južnoj Holandiji. Dvorac je izvanredan po tome što nikada nije prodat, što se može reći za vrlo malo nizozemskih dvoraca.  

Prvih pet stoljeća svoje povijesti dvorac je bio u vlasništvu jedne obitelji, van Duivenvoordes, koja je njemu dala ime - u to vrijeme van Duvenvoirde. Iako je tako nazvan, van Duvenvoirdes pravilno je činio dio kuće Wassenaer, drevne plemićke obitelji koja je igrala važnu ulogu u povijesti Nizozemske. 

3. Hertogenbosch, Nizozemska

Ovo mjesto izgleda tako bajkovito, a za njega se kaže da je mirna oaza Nizozemske.

4. Polja tulipana

Za ljubitelje tulipana, po kojima je Nizozemska i poznata, u proljeće ih možete najbolje vidjeti u gradovima Keukenhof, Lisse ili u Amsterdamu.

5. Gradska marina Reitdiephaven

Nalazi se u Nizozemskoj, u gradu Gronigen, a najviše privlači pozornost svojim šarenim kućicama.

6. Kuća kao iz bajke

Ova kuće nalazi se odma pored kanala, a dobila je nadimak 'House by the Canal'. Mnogo podsjeća na dvorac iz Disneylanda pa je posjetitelji često fotografiraju.

7. Jezero s kućicama

Jezero s kućicama ili 'Lake Cabins' izgleda sasvim neobično, a s druger strane, predivno. Kućice su napravljene za odmor.

Najčitaniji članci