Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Njega lica: Zlatna pravila kod čišćenja lica i kupnje preparata

Njega lica: Zlatna pravila kod čišćenja lica i kupnje preparata
1

Suhu kožu prvo treba očistiti mlijekom za čišćenje, a zatim osvježiti bezalkoholnim tonikom, svakom tipu kože je potreban pravi piling barem jednom na tjedan

VIDEO

Na rukama se zadržavaju nečistoće i bakterije pa je temeljito pranje ruku prvi i najvažniji korak u njezi lica. Također, iznimno je važno imati na umu da svaki tip kože zahtijeva drukčiji pristup njezi. Iako se većina ljudi ujutro umiva vodom ili kombinacijom vode i običnog sapuna, valja znati da su te uvriježene metode pogrešne. 

U oba slučaja koža se isušuje, slabi se njezina zaštitna barijera, zbog čega postaje podložnija vanjskim utjecajima, brže stari i izgleda beživotno. Imate li suhu kožu, lice očistite mlijekom za čišćenje pa osvježite tonikom. Ako imate masnu kožu, umivajte se gelom, a zatim lice temeljito očistite tonikom. Mješovitu kožu najbolje je umivati blagim gelom i čistiti tonikom.

Pazite na svaki pregib 

Bez obzira na to čistite li lice prvo mlijekom ili gelom, nježnim pokretima prijeđite svaku poru i pregib oko nosa kako bi na licu ostalo što manje nečistoća.

Svaki tip ima svoju dozu

Dermatolozi se slažu da pretjerano pranje lica može izazvati iritacije. No lice biste trebali čistiti nakon svakog treninga, a ako imate masnu kožu, i ujutro i navečer.

Oprezno s trikovima

Tehnika naizmjeničnog umivanja toplom i hladnom vodom neće zatvoriti pore nego će samo pogoršati probleme poput crvenila. Blaga para može pomoći omekšati masnu kožu pa se gelom možete umivati i dok se tuširate.

Kupnja preparata prema tipu kože

Pogrešni preparati samo će pogoršati probleme. Masnoj i mješovitoj koži najbolje odgovara čišćenje gelovima i losionima. Mlijeka za čišćenje idealna su za suhu kožu jer čuvaju vlažnost.  

Oprezno s pilinzima

Bez obzira na to imate li suhu ili mješovitu kožu, lice dubinski očistite pilingom jedanput na tjedan. Jedan tretman usporit će nakupljanje nečistoća.

Tonik vraća vlažnost i djeluje protuupalno

Tonici vlaže i omekšavaju kožu te sprečavaju isušivanje. Također, na kožu sklonu iritacijama i upalama djeluje protuupalno. Trebaju ga rabiti svi, ali ako imate suhu, rabite bezalkoholni.

Čisto lice bez crvenila

Maske za lice čiste pore i smanjuju crvenilo, a one koje sadrže glicerin hidratiziraju kožu. Maske od gline isušuju kožu i povećavaju cirkulaciju te su dobre za masnu kožu. Jedina mana je što zatvaraju pore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'