Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Nova generacija suhih formula za njegu kose: Ekološki šamponi i regeneratori u prahu

Nova generacija suhih formula za njegu kose: Ekološki šamponi i regeneratori u prahu

Prirodni trendovi i sve snažniji naglasak na održivi razvoj doveli su do kreiranja beauty formula nove generacije koje zapravo funkcioniraju na isti način - aktiviramo ih vodom, dok trljamo ruke

VIDEO

Brendovi koji se bave ekološkom proizvodnjom donose na svjetsko tržište zamjenu za klasične, tekuće formule za njegu kose. Novi tip njege uključuje šampone i regeneratore u prahu, koji se zapravo koriste na sličan način, no ne sadrže vodu. Ima ih za kupiti i kod nas, u dućanima sa zdravom hranom i eko kozmetikom.

Kosu čine sjajnom te su namijenjeni svim tipovima lasi, od ravne do kovrčave. Ističu prirodnu teksturu kose pošto nemaju mnogo sastojaka. Uz to, korištenje je ekonomično, treba mala količina koju je lako utrljati s vodom u dlanu, kako bi čitava površina kose bila prekrivena.

POGLEDAJTE VIDEO: Napravite 'mermaid' valove

Pokretanje videa...

Izrada frizure s mermaid valovima u salonu Raptur 01:51

Među svjetskim brendovima koji ih imaju u ponudi su Cocofomm i Meow Meow Tweet. Cocofomm je pokrenula Liz Qiao-Westhoff, koja živi u New Yorku sa suprugom i dvoje djece. Istaknula je da je dobila inspiraciju kad je shvatila koliko je svijet zagušen plastikom. 

15 odličnih varijanti fudbalerke za sve dužine i teksture kose
15 odličnih varijanti fudbalerke za sve dužine i teksture kose

- Nekoć sam voljela plastiku. Jeftina je, izdržljiva, laka i sjajna. No, prije par godina kad sam saznala za predviđanja da će do 2050. u oceanima biti više plastike nego ribe, odlučila sam nešto promijeniti - istaknula je Liz. Prvo je počela koristiti punjiva pakiranja, kako bi kupovala što manje plastike, a onda je napravila korak dalje.

Cocofommov šampon-prah od mente i čajevca prošao je kroz četiri različite verzije do finalne formulacije. Koristi se vrlo jednostavno - dovoljno je pola žličice praha utrljati s malo vode na dlanovima. Kako trljate, tako i pjena postaje bogatija.

Pakiranja se mogu koristiti više puta, sve je eko - od praha do bočica. Poanta je proizvesti proizvod koji ne samo djeluje ekološki, već ima i pakiranje koje ne stvara otpad.

Osim šampona, slično djeluje i regenerator u prahu, koji se ostavlja na kosi desetak minuta. Drugi sve popularniji brend koji proizvodi ove formule je Meow Meow Tweet, popularna 'clean' kompanija iz New Yorka. Imaju odlične recenzije, ljudi su oduševljeni.

- Kosa mi je čista, lepršava, djeluje zdravo i gusto. Šampon djeluje i kao sredstvo za demineralizaciju vode, što je super ako imate tvrdu vodu - piše Treehugger.

Ekološki šamponi napravljeni su od prirodnih sastojaka te se nalaze u pakiranjima koje je moguće reciklirati, uglavnom se radi o kartonu.

Brokula, senf i crveni luk za lijepu i zdravu kosu: Recepti za serum, pakung i šampon
Brokula, senf i crveni luk za lijepu i zdravu kosu: Recepti za serum, pakung i šampon

Sami šampon ne sadrži sintetičke i štetne kemikalije kao što su sulfati i parabeni koji se obično nalaze u komercijalnim šamponima.

Naime, kemikalije u običnom šamponu mogu skinuti prirodna ulja s kose, stoga ona ostaje suha i porozna. S druge strane ekološki šamponi sadrže prirodne ekstrakte za čišćenje te time ne skidaju previše masnoće, koja je potrebna kako bi tjeme i kosa bili zdravi.

Također, ekološki šampon pomaže u održavanju boje kose duže jer ne sadrži sintetičke kemikalije. Parabeni su vrsta sintetičke kemikalije koja se koristi kao konzervans u šamponima, kako bi se produljio njihov vijek trajanja. Sulfati su također uobičajeni aditivi u šamponima, koji služe efektu pjene te čine kosu sjajnom. No, ako se često koriste, mogu ukloniti boju s kose i ukloniti prirodna ulja s vlasišta.

Iz svih tih razloga, tržište eko kozmetike sve je značajnije, a brendovi sve više nude zdravije varijante svakodnevnih beauty proizvoda koje smo do sada koristili na klasičan način. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa