Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Nova linija unikatnih zubnih pasti hrvatski je proizvod...

Nova linija unikatnih zubnih pasti hrvatski je proizvod...
6

Elvir Šaškin, direktor tvrtke Medelto i stomatolog Tomislav Lauc pokrenuli su projekt Zoobzone. Uz hrvatske stručnjake pokrenuli su novu liniju pasti za zube koje su u potpunosti prirodne

VIDEO

Zoobzone, unikatan hrvatski proizvod, nova je linija prirodnih  pasta za zube s visokim udjelom aktivnih sastojaka. Sastoji se od 10 pasti, od kojih su tri namijenjene djeci, a preostalih sedam odraslima. Paste su specijalizirane po ciljanim skupinama, za one koji do sada "nisu imali svoju pastu", pa tako sada i trudnice imaju svoju koja se zove "X-Pect".

- Zubne paste Zoobzone nastale su kao rezultat višegodišnjeg istraživanja vodećih stručnjaka iz Hrvatske i okruženja. Napravili smo odmak od uobičajenog načina formuliranja zubnih pasti i iz njihova sastava uklonili sve potencijalno štetne i otrovne sastojke. 
Ujedno smo željeli napraviti pastu koja će zadovoljavati sve suvremene zahtjeve. Da bude praktična, dobrog okusa i mirisa, da se idealno pjeni, da uistinu djeluje protiv karijesa i bolesti usne šupljine te da bude posebna i drukčija od drugih - istaknuli su jučer na predstavljanju Elvir Šaškin, direktor tvrtke Medelto te stomatolog Tomislav Lauc koji su pokrenuli ovu liniju pasti za zube.

U liniji su još i "Smiley baby" koja je namijenjena djeci do tri godine, okusa je banane i može se progutati. "Smiley kids" je za djecu od tri do devet godina, a "Smiley teens" za one do 14 godina. Tu su još i "Daily mint" za svakodnevnu uporabu odraslih, "H2Oral" bez fluora koja je pogodna pri nošenju ortodontskih aparata ili proteze, "Herball" za krvarenje desni i parodontitis, "Black 4 White" s aktivnim ugljenom. "Matchai" s uljem konoplje i matchai čaja te vrlo neobična "Mediterraneo" bez fluora, s okusom Mediterana.

Nažalost, naglasili su, sve veća potrošnja i snižavanje cijena proizvoda rezultirali su uvođenjem rizičnih, pa i kancerogenih sirovina u sastave zubnih pasta.

- Za većinu od njih nikako ne bismo željeli da se nađu u dodiru s našom usnom šupljinom ili s usnom šupljinom naših najmilijih, a posebno djece. Istovremeno, udio uistinu korisnih aktivnih sastojaka drastično se smanjio. Upravo su oni najskuplji dio paste i aktivno djeluju na poboljšanje našeg oralnog zdravlja - ističu.


Dodaju i kako su proveli istraživanje na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koje je pokazalo da paste Zoobzone djelotvorno uništavaju bakterije odgovorne za nastanak karijesa i parodontnih bolesti, tj. da njihove aktivne tvari djeluju kao prirodni antibiotik.

- Sve naše paste su bez parabena, bez alkohola, bez natrijeva lauril sulfata (SLS), bez umjetnih boja, bez umjetnih aroma, bez glutena, zaslađene su stevijom, sadržavaju inulin i visoki udio aktivnih sastojaka - ističu Šaškin i Lauc.

Na projektu su radili tri godine, a projekt je financiran i sredstvima iz EU fondova. Paste bi se na tržištu trebale naći kroz mjesec dana, a cijena će im biti od 40 do 70 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac
KAŽU ZVIJEZDE...

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac

Pročitajte dnevni horoskop za petak 3. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu