Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Obitelj s gradskim vrtom čak šest mjeseci ima svoje povrće

Posjetitelji Peveca na zagrebačkom Jankomiru na Vrtlarskoj radionici saznali su brojne novosti o sadnji biljaka, a mališani su uživali u sadnji cvijeća i bojanju teglica

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zašto su potrebni doktori za biljke i kako ih ekološki zaštititi, samo su neke od tema koje su posjetitelji Peveca na zagrebačkom Jankomiru mogli čuti od Tanje Gotlin Čuljak s Agronomskog fakulteta.

Posjetitelje su zanimale i mehaničke i fizikalne mjere zaštite bilja, kao i koji su to homeopatski pripravci za jačanje otpornosti biljaka na štetne organizme. U sklopu Vrtne radionice raspravljalo se i o gradskim vrtovima o kojima je govorila Branka Mrakužić, voditeljica Odjela za poljoprivredno zemljište grada Zagreba. Ona je pričala o prednostima i nedostacima urbanog vrtlarenja, edukaciji korisnika gradskih vrtova, ali i što gradovi sve čine po pitanju urbanog vrtlarstva. 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- Na 50 kvadrata gradskog vrta četveročlana obitelj šest mjeseci ne mora kupovati povrće - rekla je Branka i naglasila da je interes velik i da ima više od 2100 korisnika gradskih vrtova u Zagrebu koji su trenutačno raspoređeni na 12 lokacija.  

U Podsusedu će uskoro biti i 13. lokacija. Napomenula je i da je jako veseli što je interes velik među mladim obiteljima.  Mališani su u sklopu radionice "Mali vrtlar" koju je vodila Brankica Vobner, presađivali biljke i ukrašavali teglice, a posebno su im svidjele šljokice. 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- Ovo je prva u nizu naših radionica. Cilj nam je potaknuti roditelje da mogu doći do Peveca i napraviti nešto kreativno sa svojim mališanima, a isto tako saznati nešto novo o sadnji biljaka. Jako je lijepo vidjeti ovu dječicu danas kako presađuju biljke i ukrašavaju tegle - rekla je Dijana Jendrašinkin, direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Peveca. 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iduća radionica je u Pevecovom centru u Čakovcu 7. travnja.

Tema: Mali i veliki vrtlari

Možda vas zanima i ovo:
Message